Kratko, jasno, praktično i provjereno!

RODITELJI NOVOG DOBA

Priručnik za roditelje djece u sportu, umjetnosti i školi

Kad postaneš roditelj ne dobiješ upute za roditeljstvo. Sve do sad!

Ovaj priručnik za roditelje nudi praktične savjete i smjernice svim roditeljima koji žele da mentalni trening bude dio svakodnevice njih i njihovog djeteta. Došlo je vrijeme za roditelje novog doba, one koji znaju kako pružiti najbolju moguću podršku svom djetetu. Vrijeme je da ovi jednostavni i provjereni alati budu dostupni svima pa tako i vama!

KUPI


Sadržaj priručnika

Otkrijte što vas očekuje u priručniku

Sadržaj priručnika

Uvod
Naučite što je to Mentalni Trening i koja su područja rada na osobnom razvoju te kako pružati kvalitetnu podršku svom djetetu.
Pristup, komunikacija i odnos s djetetom
Kako postaviti granice, kako kvalitetno komunicirati, kada i što hvaliti, kako graditi odnos s djetetom.
Motivacija
Koji oblici motivacije postoje i kako u njih ulagati kod sebe i kod djece te kako raditi na povećanju angažmana kod djece, bez obzira na (privremeni) izostanak rezultata
Fokus
Što je fokus i što na njega utječe te kako ga unaprijediti u svakodnevici. Kako pomoći djeci da razvijaju svoj fokus kao sposobnost kroz cijeli život
Upravljanje emocijama
Što je emotivna kontrola, kako raditi na vlastitoj emotivnoj kontroli i kako konkretnim alatima pružiti podršku djeci
Zaključak
Kako uklopiti Mentalni Trening u svakodnevicu - vlastitu kao i svoje djece

O autorima

Ana i Igor su psiholozi, roditelji i mentalni treneri koji dugi niz godina provode Mentalni Trening s općom populacijom, sportašima i djecom. Nakon prvog izdanog priručnika za trenere i brojnih upita roditelja koji žele ulagati u svoj razvoj i razvoj svoje djece, Ana i Igor odlučili su se posvetiti najvažnijoj skupini ljudi, a to su za njih djeca. S obzirom da su roditelji ti koji unatoč utjecaju društva i dalje mogu imati najvažniju ulogu u razvoju svoje djece, napisali su priručnik koji je namjenjen roditeljima koji žele raditi na unaprjeđenju svoje uloge i pružati podršku svojoj djeci. S ovim priručnikom vjerujemo da roditeljski utjecaj postaje snažniji iako uloga ostaje i dalje izazov za cijeli život :)

“Djeca su najbolja vrsta ljudi!”

”Pružamo najbolju dostupnu podršku onima koji odaberu izvrsnost jer ona je pravo čovjeka i stvar vlastitog izbora."

Mentalni Trening priručnik za trenereMentalni Trening priručnik za trenere

Mentalni Trening priručnik za trenere

Trener koji uči je trener koji napreduje.

Ovaj priručnik sastavljen je nakon 10 godina učenja i svakodnevnog praktičnog rada sa sportašima. Sadrži najkonkretnije tehnike i alate koje i sami primjenjujemo u radu, s uputama o primjeni, a ne samo teoretskoj pozadini. Priručnik vas vodi kroz proces mentalne pripreme i daje vam konkretne upute, ŠTO, ZAŠTO I KAKO koristiti Mentalni Trening i uklopiti ga u svoj rad, bez obzira radite li s profesionalnim ili amaterskim sportašima, djecom ili rekreativcima.

Ako ste trener koji želi svakodnevno učiti i rasti te postizati izvrsnost kod svojih sportaša, alati koje ćete pronaći u ovom priručniku zasigurno će vam u tome pomoći. Kroz priručnik ćete naučiti kako motivirati svoje sportaše, razviti fokus te upravljati emocijama u trenucima kada je to najvažnije.

Kome je priručnik namijenjen?

Iako je je prije svega namijenjen sportskim i kondicijskim trenerima, koristan je svima koji svakodnevno rade sa sportašima i rekreativcima – fitnes trenerima, osobnim trenerima i psiholozima. Naravno, ovaj će priručnik poslužiti i sportašima koji žele dodatno poraditi na svojoj mentalnoj pripremljenosti.
Što dobivate u ovom priručniku?

50 konkretnih alata koji će pomoći vama i vašim sportašima u razvoju izvrsnosti. Sinergija motivacije, fokusa, odnosa i upravljanja emocijama potaknut će razvoj mentalnog fitnesa kod svakog sportaša, a ovaj priručnik otkrit će vam tajnu postizanja takve sinergije.
Zašto kupiti ovaj MT priručnik?

Mentalni Trening priručnik za trenere

Mentalni Trening priručnik za trenere

Ovaj jedinstveni priručnik izbjegava teoretiziranje i usmjerava se na praktičnu primjenu. Plod je dugogodišnjeg iskustva i sadrži provjerene metode Mentalnog Treninga koje koriste uspješni sportaši i osvajači olimpijskih medalja. Alati u ovom priručniku omogućit će vam samostalan rad na mentalnoj pripremi svojih sportaša.

Sadržaj priručnika
Otkrijte što vas očekuje u priručniku

Sadržaj priručnika

Uvod
Što je Mentalni Trening (MT)? – Jedinstvena tehnologija treninga, pristupa i alata s ciljem razvoja mentalnih sposobnosti kod onih koji žele ostvariti svoj puni potencijal.
Motivacija u sportu
Ovo poglavlje pokriva područje koji smatramo najvažnijim aspektom mentalne pripremljenosti, a vrlo vjerojatno i najkompleksnijim. Ova je tema važna za sve sportaše, rekreativce i trenere.
Razvoj fokusa
Ova je tema vrlo osjetljiva, s obzirom da se fokus najbolje definira unutar zahtjeva pojedinog sporta, stoga smo pokušali navesti tehnike primjenjive u različitim sportovima.
Upravljanje emocijama
U ovom poglavlju pronaći ćete brojne tehnike, oblike, čak i skripte izvođenja različitih vježbi koje imaju svrhu upravljanja emocijama. S obzirom da je emocija neizostavna u svakoj sportskoj aktivnosti, a i rekreativci vrlo često pribjegavaju sportskoj aktivnosti zbog nagomilanog stresa, poznavanje ovih vještina može biti od profesionalne, kao i osobne koristi.
Pristup i odnos u radu sa sportašima
Ovo se poglavlje bavi uspostavom odnosa te njegovom rastu i održavanju, kao i nekim važnim komunikacijskim načelima. Ta je tematika uistinu bazična za svakog tko radi s ljudima, u sportu i van sporta.
Mentalni Trening djece u sportu
Ovo poglavlje vam daje jasne upute kako uobičajeni MT prilagoditi potrebama dječje populacije koja je često zanemarivana, a predstavlja okosnicu sportskog razvoja na nacionalnom i svjetskom nivou.
Važnost sinergije
Ovo poglavlje služi spajanju svega ranije navedenog u smislenu cjelinu i još jednom sumira sve alate ovog priručnika. Daje vam mogućnost dizajna individualnog plana Mentalnog Treninga za sportaše.