fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
Specijalne radionice za sportske klubove

Mentalni trening za sportske klubove

Želite pružiti sportašima svojeg kluba mogućnost da naprave iskorak i upoznaju se s alatima i tehnikama Mentalnog treninga koje pomažu u dostizanju izvrsnosti? Sport je prepun izazovnih okolnosti koje je potrebno uspješno savladati kako bi došlo do napretka. Za maksimalnu dobrobit kluba ili tima poželjno je da su svi sportaši upoznati s tehnikama kako bi ih mogli uključivati u svoje treninge i pripreme. Ako vam se to činilo izazovnim za postići, radionice Mentalnog Treninga namijenjene klubovima/timovima postaju vaše rješenje.

Kontrola emocija, fokus, samopouzdanje, motivacija i timska kohezija samo su neke od sastavnica koje doprinose uspjehu svakog sportaša. No kada se na njima radi na razini cijelog kluba ili tima dolazi do dodatnih prednosti. Sportaši se bolje upoznaju, unapređuju svoju komunikaciju te su dodatna podrška u savladavanju novih vještina.

Mentalni trening za sportske klubove provodi se kroz četiri zasebne radionice. Svaka radionica predstavlja cjelinu za sebe. Ipak, za maksimalnu dobrobit vašeg tima predlažemo kombinaciju svih četiriju radionica. Dinamika i mjesto provođenja određuju se u dogovoru sa svakim klubom.

Radionica 1: Zona - što je to i kako do nje?

Svakodnevno gledate svoje sportaše kako daju sve od sebe na treninzima međutim, kada dođe natjecanje taj trud ne dolazi do izražaja? Kao da to nisu oni isti sportaši koje gledate na treninzima. Izvedba vašeg sportaša ili tima je sada lošija i ne pokazuju svoj puni potencijal. Jedan od razloga može biti visoka razina pobuđenosti živčanog sustava, odnosno intenziteta sportaša. Upravo je ta povišena pobuđenost i povezana sa situacijama povećanog pritiska kao što su utakmice, mečevi i ostali oblici natjecanja. Međutim, dobra je vijest da se ona uz poznavanje adekvatnih tehnika i alata može kontrolirati kako bi sportaši uvijek bili u zoni – stanju optimalne pobuđenosti u kojem su najbolja verzija sebe.

Kroz radionicu je naglasak stavljen na izvedbu pod pritiskom pa u skladu s time sportaše upoznajmo s načinima na koje njihovo tijelo može reagirati u izazovnim situacijama i što se tada događa s njihovim fokusom, mislima, kontrolom emocija i fiziologijom.

Fiziologija i um su toliko povezani da se samim načinima na koje dišemo može utjecati na misli i intenzitet emocija. Sportaši će se, stoga, upoznati s tehnikama disanja koje im mogu pomoći da kontroliraju svoj intenzitet, a time i misli, osjećaje te fokus. Nakon radionice će bolje razumjeti kako njihovo tijelo reagira u izazovnim situacijama i što poduzeti kako bi ušli u zonu i na natjecanjima pokazali onu pravu verziju sebe.

Radionica se provodi u trajanju od 90 minuta, a sadržaj se prilagođava uzrastu polaznika.

Program rada:

 • fokus u sportu
 • povezanost fokusa i intenziteta
 • zone intenziteta
 • izvedba pod pritiskom
 • tehnike disanja usmjerene na razvoj fokusa i emotivne kontrole
 • kako disanje uklopiti u svakodnevicu
 • upoznavanje s Biofeedback tehnologijom

Radionica 2: Vjerom u sebe do rezultata

Čini li vam se poznat sljedeći opis – sportaš koji se teško oporavlja od pogrešaka koje napravi, boji se neuspjeha i brine oko svoje izvedbe, teško upravlja neugodnim emocijama što se ponekad vidi i po stavu tijela te posustaje pod pritiskom. Moguće je da se radi o sportašu nižeg samopouzdanja.

Kaže se da samopouzdanje dolazi prirodno onima koji doživljavaju uspjeh, ali i da uspjeh dolazi onima koji imaju samopouzdanje. Međutim, samopouzdanje ne treba vezati uz uspjehe i stvari koje nemamo pod svojom kontrolom. Ono je jednostavno vjera u sebe.

Kroz radionicu sportaše upoznajemo s krugovima kontrole te naglašavamo važnost usmjeravanja na one stvari koje, ako posjedujemo alate, možemo kontrolirati. Kroz učenje lako primjenjivih tehnika sportaše učimo i kako iskoristiti prethodno iskustvo, mentalnu simulaciju, samogovor i praćenje pobuđenosti kako bi ojačali samopouzdanje, odnosno kako bi neovisno o okolnostima vjerovali u sebe i svoj trud.

Radionica se provodi u trajanju od 90 minuta, a sadržaj se prilagođava uzrastu polaznika.

Program rada:

 • upoznavanje krugova kontrole te definiranje vlastitih sastavnica istih
 • povezanost misli, osjećaja, ponašanja i fiziologije
 • evaluacija prošlih izvedbi
 • upoznavanje s mentalnom simulacijom i načinom na koje ju uklopiti u svakodnevicu
 • korištenje pozitivnog samogovora
 • važnost stava tijela i pozicije moći
 • skeniranje tijela - tehnika plitke relaksacije

Radionica 3: Trebamo li motivaciju?

Nanizalo se nekoliko neuspješnih mečeva ili utakmica zbog čega sada primjećujete manjak motivacije kod svojih sportaša. Ovo je čest slučaj. Međutim, zabluda je da je motivacija potrebna za odrađivanje dobrog treninga. Čak i neovisno o prethodnim rezultatima, mogu li sportaši zaista uvijek biti maksimalno motivirani?

Oscilacije u motivaciji su uobičajena pojava. Međutim, mnogi sportaši, na žalost, smatraju da je motivacija neophodna da bi se pokrenuli i adekvatno odradili trening. Istina je da sportaši nisu uvijek motivirani, ali oni i dalje mogu biti angažirani. Taj angažman, odnosno uložen trud s fokusom, utječe na motivaciju te dovodi do napretka.

Uz naglasak važnosti truda i načine na koje se redovito može pratiti, individualno, ali i na razini sportskog tima, sportaši će se na radionici upoznati s pravilnim postavljanjem ciljeva, ponovno, kako na individualnoj tako i na timskoj razini. Naime, ciljevi su vizija onoga čemu težimo, a kako bi bili uspješni i doveli nas do toga, važno je da su pravilno postavljeni.

Radionica se provodi u trajanju od 90 minuta, a sadržaj se prilagođava uzrastu polaznika.

Program rada:

 • razlikovanje motivacije i truda
 • fiksni i fleksibilni načini razmišljanja
 • pravilno postavljanje ciljeva na individualnoj i timskoj razini
 • upoznavanje s tehnikom fokus točke te njeno korištenje u svrhu unaprjeđenja
 • praćenje angažmana na treninzima

Radionica 4: Svi za jednog, jedan za sve

Želite poraditi na kemiji među sportašima u svom klubu/timu kojeg trenirate jer znate da je ona jedan od važnih faktora koji ne garantira, ali uvelike doprinosi uspjehu? Timska se kemija odnosi na zajedništvo, na doživljaj zadovoljstva timom općenito, ali i svim članovima, doprinoseći time cjelokupnoj izvedbi. Često se zaboravlja da tim nije samo skup pojedinaca, već je odnos među njima to što ih čini timom.

U radionici će se sportaši upoznati s osnovama odnosa i komunikacije koje im mogu pomoći u izgradnji timske kemije ili kohezije. Česta je zabluda da se ona temelji samo na socijalnim odnosima. Međutim tim sa savršenom socijalnom kohezijom ne bi bio ništa bez kohezije u izvođenju zadataka. Svaki član tima ima svoje dužnosti, svoje zadatke i tek onda kada ih i izvršava, vodi brigu o njima i ulaže trud, možemo reći da se radi o timu sa snažnom kohezijom u izvođenju zadataka.

Radionica je usmjerena na jačanje timske kohezije, a sportaši će biti uključeni u razne aktivnosti kako bi radili na istoj.

Radionica se provodi u trajanju od 90 minuta, a sadržaj se prilagođava uzrastu polaznika.

Program rada:

 • razumijevanje timske kohezije
 • razlikovanje socijalne kohezije i kohezije u izvođenju zadataka
 • kako pravilno postavljati pitanja i dati povratnu informaciju
 • razumijevanje i definiranje timskih vrijednosti
 • definiranje međusobnih snaga svih članova tima

Prijavite svoj klub još danas za prvu besplatnu radionicu po izboru

  Koju radionicu želite za svoj klub?

  R1: ZONA - ŠTO JE TO I KAKO DO NJE?R2: VJEROM U SEBE DO REZULTATAR3: TREBA LI NAM MOTIVACIJA?R4: SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVE

  Želim primati promotivne ponude na email