fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata

Knjiga Mentalni trening – priručnik za sportaše

16.00  uključ. PDV

Ostvarite dodatnih 5% popusta na sve transakcijske i kartične uplate

Individualni trening fokusa, emotivne kontrole i motivacije.
Vodič kroz mentalnu pripremu u sportu.

Priručnik je namijenjen:

  • Sportašima timskih sportova
  • Sportašima individualnih sportova
  • Svima onima čija se izvedba mjeri i vrednuje
  • Svima koji žele napredovati

Opis

Što vrhunski sportaši kažu o Mentalnom treningu i ovom priručniku

Zavirite u priručnik

“Mentalni Trening koristim kako bi brže napredovao i ostao fokusiran u najzahtjevnijim situacijama. Uvijek želim davati sve od sebe, a Mentalni Trening mi upravo to pomaže ostvariti.”

Lovro Majernogometaš

“Iako sam uvijek puno ulagao u svoj sport i bio uspješan u njemu, Mentalni Trening me naučio kako da se iskontroliram u svim situacijama i kako da uđem u zonu te u njoj i ostanem. U radu s mentalnim trenerima dobio sam pravo samopouzdanje temeljeno na svakodnevnom ulaganju, a anksioznost se smanjila do granice da je gotovo ni nema.”

Damir Martinveslač

“Mentalni Trening nam pomaže pripremiti se i nositi se s očekivanim i neočekivanim izazovima koji nam se pojavljuju u svakodnevnim treninzima i natjecanjima.”

Vanja Vujić i Viktor Szaboplesači

“Nekad su stotinke sekunde odlučujuće a nekad nas jedna kriva misao odvede u krivom smjeru. Mentalni Trening je alat koji biram i koji mi pomaže da misli budu konstruktivne a stotinke dovoljno duge za pravu odluku!”

Anđela Mužinićstolnotenisačica

“Mentalni Trening preporučam svima koji žele unaprijediti svoj fokus, emotivnu kontrolu u ključnim situacijama i motivaciju onda kad je najteže.”

Nikola Mektićtenisač

“Velika je hrabrost sanjati velike snove i raditi male korake svaki dan.”

Ovaj priručnik sastavljen je nakon 15 godina učenja i svakodnevnog praktičnog rada s vrhunskim sportašicama i sportašima profesionalcima. Sadrži najkonkretnije tehnike i alate koje i sami primjenjujemo u radu, s uputama o primjeni, a ne samo teoretskoj pozadini. Priručnik vas vodi kroz proces mentalne pripreme i daje vam konkretne upute, ŠTO, ZAŠTO I KAKO koristiti Mentalni Trening i uklopiti ga u svoje treninge.

Kako koristiti ovu knjigu?

Svi smo različiti iako nas neke sličnosti spajaju. Svatko vidi svijet svojim očima iz svoje perspektive i svatko uči na svoj način. To je ujedno i najbolji pogled i način za tu osobu. Barem u početku dok nas učenje ne promjeni. Iz tog razloga predlažem da ovaj priručnik koristite onako kako vam odgovara. Čitajte samo priče s početka i kraja poglavlja, birajte poglavlja koja vas posebno zanimaju ili krenite od početka i sami kreirajte svoj sveobuhvatni plan mentalne pripreme. Kako god, budite dosljedni i držite se odluka koje donosite!

Kome je priručnik namijenjen?

Sportašima i sportašicama individualnih i timskih sportova svih vrsta. Profesionalcima i amaterima. Velikima i malima, kao i svima koji žele napredovati u izvedbi koja se mjeri i vrednuje.

Što dobivate ovim priručniku?

Preko STOTINU konkretnih alata koji će vam pomoći u razvoju izvrsnosti. Sinergija motivacije, fokusa i upravljanja emocijama potaknut će razvoj mentalnog fitnesa kod svakog sportaša, a ovaj priručnik otkrit će vam tajnu postizanja takve sinergije.

Zašto kupiti ovaj MT priručnik?

Ovaj jedinstveni priručnik izbjegava teoretiziranje i usmjerava se na praktičnu primjenu. Plod je dugogodišnjeg iskustva i sadrži provjerene metode Mentalnog Treninga koje koriste elitni sportaši i osvajači olimpijskih medalja.

Otkrijte što Vas očekuje u priručniku

Sadržaj priručnika

O KNJIZI

Predgovor
Kako koristiti ovu knjigu?
Što je mentalni treningTM?

1. MOTIVACIJA

UNUTARNJA I VANJSKA MOTIVACIJA
POSTAVLJANJE CILJEVA
SMART KRITERIJ
PURE KRITERIJ
CLEAR KRITERIJ
VRIJEDNOSTI I UVJERENJA
OSOBNA MISIJA

2. EMOCIJE

ŠTO JE EMOTIVNA KONTROLA
NATJECATELJSKA ANKSIOZNOST I PERFEKCIONIZAM
VJEŽBE DISANJA I BODY SCAN
VJEŽBE DUBOKOG OPUŠTANJA
POZITIVNI SAMOGOVOR
SPORTSKI STAV
SPORTSKI DNEVNIK

3. MINDFULNESS TRENING

OVERTHINKING ILITI PRETJERANO RAZMIŠLJANJE
SADAŠNJOST, PROŠLOST, BUDUĆNOST
MINDFULNESS PRISTUP I MINDFULNESS MEDITACIJA
MINDFULNESS U SPORTU
MINDFULNESS MEDITACIJA – VJEŽBE
MINDFULNESS U SVAKODNEVICI

4. FOKUS

ŠTO JE FOKUS
FOKUS TOČKE
MENTALNA SIMULACIJA
POGREŠKE
VJEŽBE FOKUSA U SPORTU
PERCEPCIJA
RITUALI U SPORTU
FOKUS I INTENZITET
ZAKLJUČNO: PLANIRANJE, STRPLJENJE, PRITISAK I PROCES

5. TRENING PERCEPTIVNIH SPOSOBNOSTI

U ovom poglavlju naći ćete 15 različitih vježbi za razvoj perceptivnih sposobnosti kao i primjere za za izradu 4-tjednog plana treninga

6. IZRADA OSOBNOG PLANA MENTALNOG TRENINGA

U ovom poglavlju naći ćete konkretne smjernice za izradu osobnog plana Mentalnog treninga.

Zavirite u priručnik

O autoru

Igor Čerenšek

mag. psych.

Ovaj je priručnik napisao Igor Čerenšek mag. psych. osnivač i vlasnik zaštićenog branda Mentalni Trening. Igor je bio sudionik Olimpijskih Igara u Ateni 2004, osvajač medalje na Mediteranskim igrama 2001. godine te član plivačke reprezentacije dugi niz godina. Za vrijeme studija u SAD-u započeo je sastavljanje koncepta Mentalnog Treninga te ga je od 2008. godine započeo primjenjivati u svom radu sa sportašima i svima ostalima koji žele ostvariti vlastitu izvrsnost. Igor je za vrijeme karijere 13 puta uvršten u All American i dvije godine za redom u akademski All Ame- rican tim od strane ESPN organizacije. Godine 2004. američki senat pohvaljuje ga za izuzetni doprinos za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Ateni. Bio je finalist svjetskog prvenstva u plivanju 2002. i 2006. godine. Igor od 2008. godine radi i kao trener u leadershipu za vrhunske poslovne managere i timove, a posjeduje i certifikat trenera u poslovnom okruženju (certified business coach); provodi programe stress managementa u općoj populaciji od 2008. godine, a zadnjih je 8 godina predavač za Stress Management kolegij u sklopu edukacije Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA EduCare. Predavač je i nositelj kolegija komunikologija na Fitnes učilištu u Zagrebu od njezina osnutka. Treninge uz njega provode psiholozi i psihologinje, članovi njegova tima, koji zajedno svakodnevno rade na razvoju izvrsnosti u sportskoj i općoj populaciji. Autor je brojnih članaka, radova te knjiga: Mentalni trening Priručnik za trenere, Roditelji novog doba, Mala knjiga velikih promjena, Kako graditi otpornost na stres.


Možda će vam se također svidjeti…