Powered by Optical Express

Senaptec trening

Vid je glavni podražaj koji aktivira mišiće u našem tijelu. Način na koji gledamo i percipiramo okolinu je navika koju smo stekli tokom života. Upravo taj mehanizam obrađivanja vizualnih informacija i donošenja odluka može se istrenirati i ubrzati te na taj način poboljšati efikasnost pojedinaca. Takva vrsta treninga provodi se više od 20 godina i dokazano je kako ima primjene u gotovo svakom poslu, bilo da ste profesionalni sportaš ili da radite za računalom svaki dan.

Koristimo opremu za testiranje, analizu i treniranje senzorike. Cilj programa koji provodimo je upoznati pojedince sa nedostacima u njihovim navikama obrađivanja vizualnih informacija te treniranjem istih kako bi poboljšali svoje performanse u određenim situacijama. Nedostatke u tom mehanizmu obrade podataka ne možemo kompenzirati fizičkom spremom. Drugim riječima, ukoliko naše oči ne funkcioniraju na odgovarajući način, naporno treniranje neće pružiti željene rezultate.

Tko može sudjelovati?

Koristi od provođenja programa mogu imati osobe svih zanimanja, bilo da ste profesionalni sportaš, vojnik, policajac, vozač, pilot ili da sjedite za stolom i radite na računalu.

Što dobivate?

Senaptec Sensory Station

testira 10 ključnih senzorno-motornih vještina te vaše rezultate automatski uspoređuje s vašom direktnom konkurencijom. Uz testiranje pruža i mogućnost treniranja onih vještina u kojima ima prostora za poboljšanjem.

Senaptec Strobe naočale

koriste se za poboljšanje brzine reakcije, balansa tijela ali i mnogih drugih vještina koje svakodnevno koristimo i koje su važne za vašu izvedbu. Ove naočale predstavljaju revoluciju u treniranju i usklađivanju očiju s našim tijelom. Funkcioniraju na način da limitiraju vizualne informacije koje sportaši primaju te, na taj način, opterećuju kompletnu senzoriku.

Senaptec Synchrony

testira kako vaše oči funkcioniraju kao par te kako su usklađene sa vašim tijelom što nam omogućava sposobnost previđanja i brzinu reakcije.

Individualni plan treninga

nakon kompletnog testiranja i analize rezultata izrađujemo individualni plan treniranja za svakog ovisno o njegovim rezultatima. Vježbe su dogovorene u suradnji s trenerom ukoliko se radi o sportašu te su ukomponirane u svakodnevne sportske aktivnosti.

Zašto provoditi program?

Provođenjem našeg programa pojedinci mogu bitno poboljšati vještine koje su im potrebne u svakodnevnom poslu. Činjenica je da je osoba koja je sposobna obraditi više vizualnih informacija u kraćem vremenskom periodu u prednosti naspram ostalih. Isto kao i sa treniranjem bilo kojeg drugog mišića na tijelu, treniranje očiju može dati veliki doprinos u uspjehu u karijeri.

Više o testiranju i treniranju

Prvi korak je kompletna oftalmološka obrada kako bi provjerili da je sa medicinske strane sa očima sve u redu. Kompletno testiranje svih 10 vještina na Senaptec Sensory Station-u traje otprilike 40 minuta. Nakon testiranja i analize dobivenih podataka napravi se individualni plan treniranja koji ovisi o rezultatima i potrebama pojedinaca. Treniranje se obično sastoji od 1 dolaska tjedno u MT Centar na trening od otprilike 30 minuta, ostale vježbe se ili rade doma ili uklope u svakodnevni trening. Preporučeno vrijeme treniranja prije ponovnog testiranja je 3 mjeseca. 

Jeste li znali?

Istraživanje provedeno na olimpijskim sportašima je pokazalo kako njih 50% nikada nije napravilo oftalmološki pregled, a čak 30% njih, imalo je manje od 100% vida. Način na koji gledamo i percipiramo okolinu je navika koju smo stekli tokom žiota. Oči jednostavno primaju previše informacija da bi ih sve istovremeno obradili. Kako ne bi došlo do svojevrsnog preopterećenja svi smo stekli jednu vrlo važnu vještinu – ignoriranje onoga što nam nije bitno. Npr. ako šećete ulicom niste svjesni apsolutno svega što se događa oko vas nego se fokusirate na ono što vam je bitno i zanimljivo u tom trenutku. Osim poboljšanja vještina kod vrhunskih sportaša Senaptec je sa svojom revolucionarnom opremom otkrio kako postoji još neotkriveni prostor u terapiji nakon različitih neuroloških i motoričkih oštećenja. Ozljede mozga i glave mogu bitno utjecati na vizualne i senzornomotoričke vještine. Korištenjem Senaptecove opreme možemo bitno utjecati na ishod terapije i oporavak pojedinaca. Osim ozljeda postoje i različiti poremećaji u razvoju koji mogu utjecati na motoriku pojedinaca. Rad na Senaptec opremi je do sada pokazao kako takvim osobama može bitno olakšati uklapanje u svakodnevni život.

Senaptec Sensory Station može pomoći osobama sa autizmom, poremećajem koncentracije (ADHD) kao i osobama koje imaju problema sa anksioznošću.

Senaptec Strobe naočale mogu pomoći ljudima oboljelima od multiple skleroze, nakon moždanog udara pa čak i u rehabilitaciji nakon nekih operativnih zahvata (kao npr. operacija koljena).

Imate pitanja?
Kontaktirajte nas

Trnjanska cesta 63
10000 Zagreb, Hrvatska

+385 91 602 7822

info@mentalnitrening.hr

Rezervirajte sada

    Želim primati promotivne ponude na email