0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 kn (0.00 €)
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 kn (0.00 €)
Pogledaj košaricuNaplata

MT seminari

Naši seminari će vas podučiti primjeni najboljih tehnika i alata iz područja mentalnog treninga. Cilj svakog seminara je detaljnije obraditi jedno specifično područje poput fokusa, djece u sportu, rutina i rituala, odnosa trenera i sportaša, promjene životnog stila te suradnje s roditeljima. MT seminari su ograničenog broj polaznika te se potiče interakcija između polaznika i predavača, a namijenjeni su sportskim, kondicijskim i fitnes trenerima koji žele steći konkretna znanja i tehnike.

Po završetku svakog seminara imat ćete konkretne alate koje možete primijeniti već na prvom sljedećem treningu. Seminari se održavaju jednu srijedu u mjesecu, od 16 do 19 h.

Uspješna suradnja s roditeljima

Kako uspješno održati roditeljski sastanak

Roditelji su, kao i trener, važna karika u sportskom razvoju djece te je njihova suradnja neophodna. Stoga je ovaj seminar namijenjen svim trenerima koji žele biti uspješniji u komunikaciji s roditeljima. Treneri će naučiti kako kvalitetno komunicirati s roditeljima te zašto, kada i kako održati uspješan roditeljski sastanak.

Primjer iz sporta: Često treneri nisu zadovoljni kako se nose s pojednim roditeljima. Neke tehnike možete naučiti kroz iskustvo metodom pokušaja i pogreške, a neke stvari možete i puno bezbolnije naučiti putem ovog seminara.

Što ćete dobiti:

 • treneri će naučiti kako se odnositi prema različitim tipovima roditelja
 • treneri će naučiti kako uspješno razriješiti konflikte s roditeljima
 • treneri će naučiti zašto je važno održati roditeljski sastanak te kada je to najbolje učiniti
 • treneri će prepoznati i definirati vlastitu trenersku filozofiju te očekivanja od sportaša i roditelja

Odnos – faktor koji čini razliku

Kako uspostaviti i održati dobar odnos sa sportašima

Seminar je namijenjen svim trenerima koji prepoznaju važnost odnosa u svom radu i žele biti vještiji u tome. Treneri će dodatno osvijestiti važnost uspostave dobrog odnosa sa sportašima te unaprijediti svoje komunikacijske vještine kako bi mogli lakše uspostaviti i dulje održati dobar odnos sa sportašima i/ili klijentima.

Primjer iz sporta: Sportaši, kao ni treneri nisu savršeni. Način na koji trener komunicira (prije natjecanja, na putu, prije ili poslije treninga) te način na koji upućuje kritiku ili pohvalu sportašima za određenu izvedbu, uvelike ostavlja trag na sportašu i utječe na to hoće li njihov odnos ići u smjeru propadanja ili napredovanja.

Što ćete dobiti:

 • treneri će moći prepoznati važnost uspostave dobrog odnosa sa svojim sportašima i/ili klijentima
 • treneri će naučiti, objasniti i razlikovati ključne elemente i faze uspostave odnosa
 • treneri će moći objasniti i primijeniti različite komunikacijske alate u svrhu ostvarenja odnosa
 • treneri će moći prepoznati i definirati korozivne sile u odnosu

Model promjene životnog stila i navika

Kako pomoći klijentima da postignu dugo željenu promjenu

Često odluke rekreativaca o tome da će početi jesti zdravije i više vježbati ne traju dugo. Razloga za odustajanje ima puno, no svi vode jednom zaključku, a to je da osoba nije temeljito i sustavno planirala promjenu životnog stila potrebnu kako bi se željena promjena i održala. Vaša uloga kao trenera je da poznajete kroz koje faze promjene životnog stila klijent prolazi kako biste mu mogli pružiti adekvatnu podršku i tako dobiti zadovoljnijeg klijenta.

Što ćete dobiti:

 • treneri će moći opisati faze promjene životnog stila
 • treneri će naučiti kako procijeniti u kojoj fazi je njihov klijent
 • treneri će moći primijeniti motivacijski razgovor
 • treneri će moći primijeniti razgovor o relapsu (povratku na staro) kada se on pojavi

Upravljanjem pobuđenosti do boljeg fokusa

Vježbe plitkog opuštanja u svrhu kontrole fokusa

Uzrok slabije izvedbe na natjecanju često je previsoka razina pobuđenosti koju posljedično prati i slabija kontrola fokusa. Nervoza koju obilježava visoka razina pobuđenosti prepreka je mnogim sportašima da na natjecanju pokažu svoje mogućnosti. Uputa „smiri se, opusti se“ ne funkcionira jer sportaši i dalje ne znaju KAKO se mogu smiriti. Na seminaru naučite kako smanjiti pobuđenost te kako je ona povezana s fokusom.

Što ćete dobiti:

 • treneri će moći opisati odnos pobuđenosti i fokusa
 • treneri će moći primijeniti vježbe plitkog opuštanja za smanjenje pobuđenosti
 • treneri će naučiti razlikovati različite zone pobuđenost
 • treneri će moći opisati kada je fokus najbolji

Kako trenirati fokus?

Pravilnim usmjeravanjem fokusa i mentalnom simulacijom do bolje izvedbe

Seminar je namijenjen svim trenerima koji znaju da se fokus može trenirati pa stoga žele naučiti nešto više o samom fokusu i kako pomoći svojim sportašima da lakše svladaju određene tehničke i taktičke elemente. Isto tako treneri će kroz ovaj seminar naučiti što je mentalna simulacija, čemu služi i kako ju pravilno koristiti.

Što ćete dobiti:

 • treneri će naučiti više o samom fokusu, kako ga možemo trenirati i koje tipove pažnje razlikujemo
 • treneri će moći objasniti svojim sportašima kako pravilno usmjeriti fokus u sportskoj izvedbi pomoću fokus točaka
 • treneri će naučiti osnove mentalne simulacije i kako ju pravilno koristiti u svom radu sa sportašima

Organizacija vremena na natjecanju

Što su rutine u sportu i kada ih koristiti?

Sama organizacija vremena prije, ali isto tako i za vrijeme natjecanja bitno utječe na naš fokus, kao i našu izvedbu. Upravo iz tog razloga, treneri kroz ovaj seminar mogu naučiti kako pomoći sportašima bolje organizirati vrijeme i na taj način upravljati vlastitim fokusom kroz korištenje rutina prije i za vrijeme natjecanja.

Primjer iz sporta: Rutine i rituali se u sportu koriste između dva poena (tenis, odbojka ..) ili prije starta (plivanje, karate..) kako bi sportaši postali i ostali spremni. Potrebno je unaprijed isplanirati korake svog ponašanja kako bi ušli najspremniji u nastavak natjecanja.

Što ćete dobiti:

 • treneri će naučiti što su rituali i na koji način se rituali razlikuju od praznovjerja
 • treneri će dobiti konkretne smjernice kako sa svojim sportašima lakše osmisliti rutine u svrhu bolje organizacije vremena
 • treneri će naučiti nešto više i o samoj organizaciji vremena prije, ali i za vrijeme natjecanja kako bi pomogli sportašima da pravilno usmjere svoj fokus

Mali “profesionalci” ili djeca u sportu

Kako pomoći djeci da više uživaju u sportu?

Rad s djecom u sportu vrlo je specifičan i zahtijeva značajnu prilagodbu trenera. Kroz ovaj seminar treneri imaju priliku naučiti kako neke od tehnika Mentalnog Treninga prilagoditi djeci i na taj način povećati kvalitetu rada s djecom u sportu te im tako omogućiti da više uživaju u sportu kojim se bave i dulje ostanu u sportu.

Primjer iz sporta: Ako djeca koju trenirate imaju tremu pred natjecanje ili želite povećati vjerojatnost da vas bolje razumiju na treningu, ovo je seminar za vas.

Što ćete dobiti:

 • treneri će naučiti na koji način djeci vrlo jednostavno objasniti određene tehničke i taktičke elemente njihovog sporta te ubrzati svladavanje vještine
 • treneri će dobiti konkretne smjernice kako da se djeca više usmjere na uživanje u sportu i smanje pritisak povezan s usmjeravanjem na rezultat
 • treneri će moći definirati angažman, razlikovati ga od izvedbe te uklopiti u svakodnevni rad s djecom

*cjenik može dobiti na upit info@mentalnitrening.hr

Imate pitanja?
Kontaktirajte nas

Trnjanska cesta 63
10000 Zagreb, Hrvatska

+385 91 602 7822

info@mentalnitrening.hr

Imate dodatnih pitanja?

  Uspješna suradnja s roditeljimaOdnos – faktor koji čini razlikuModel promjene životnog stila i navikaUpravljanjem pobuđenosti do boljeg fokusaKako trenirati fokus?Organizacija vremena na natjecanjuMali 'profesionalci' ili djeca u sportu

  Želim primati promotivne ponude na email