Nisam vrijedan medalje…?
20. svibnja 2018.
Važnost kontinuiranog ulaganja u sebe
10. lipnja 2018.
Show all
Svibanj 2018.

Svibanj 2018.

Nije novost da je i svibanj bio pun događanja za Mentalni Trening. Održan je još jedan MT seminar za trenere, no ovaj put na temu korištenja rutina i rituala u sportu. Podučili smo trenere kako mogu rituale i rutine primijeniti sa svojim sportašima kako bi bili bolje fokusirani i kontrolirali svoje emocije.

Nakon osmotjednog druženja završila je i naša prva grupna radionica za studente pod nazivom MT student. Polaznici su naučili kako mogu upravljati svojim fokusom u danu, ali i prilikom učenja te kako povećati produktivnost u svakodnevnim stresnim studentskim situacijama. Svima im želimo puno sreće u daljnjem studiranju i vjerujemo kako će naučeno i dalje primjenjivati u svakodnevici.

Sudjelovali smo i na studentskoj konferenciji Psihozij na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje smo s budućim kolegama, studentima psihologije, pričali o motivaciji i konkretnim tehnikama koje možemo koristiti za povećanje motivacije.

Godišnji grupni program za osobni razvoj Masterclass i grupne radionice za djecu MT8 su također održani te se im se u lipnju bliži sretni i uspješni završetak. Uz to, završili smo i višemjesečno druženje u RK Bjelovar, a dečki su uspješno pokazali naučeno na završnici Prvenstva Hrvatske.

Pred kraj mjeseca odlučili smo se za mini team building u Bowling clubu. Zabave, ali i natjecateljskog duha ni ovog puta nije izostalo. Fokus je bio na vrhunskom nivou, kao i angažman. Sva sreća pa se ne usmjeravamo na rezultat i na to „kako nam ide?“. :)

Odlučili smo spojiti užitak i edukaciju te smo 3 dana prisustvovali psihološkoj konferenciji Dani psihologije u Zadru. Na konferenciji smo imali priliku držati radionicu pod nazivom „Vrijednosti  kao osnova motivacije“ te predavanje pod nazivom „Povećanje tolerancije na bol pomoću pozitivne povratne informacije“. Prisutni su pokazali veliki interes za područja i tehnike našeg rada, a mi smo uživali vratiti se među kolege i prenijeti im dio naših iskustava iz prakse.

Body & Mind Studio postao je prvi centar nositelj certifikata Mentalnog Treninga! Djelatnici i vlasnici studija uspješno su položili sve potrebne ispite i dokazali da suvereno vladaju znanjima iz područja Mentalnog Treninga i komunikologije.

Već standardno predavanje o komunikologiji u fitnesu i promjeni životnog stila održali smo za novu generaciju polaznika Fitnes učilišta, kao i INstructusa.

Svim našim pratiteljima, ali i onima koji će to tek postati, predstavili smo mogućnost povoljnije kupnje knjige Davora Rostuhara i  MT priručnika za trenere Igora Čerenšeka. Davor Rostuhar je savladao Južni pol, a Mentalni Trening je bio sastavni dio njegove pripreme i putovanja. Paket možete kupiti na našem webshopu i pročitati kako je Davor koristio Mentalni Trening, a kroz naš priručnik naučiti kako ga i vi možete koristiti na svojim svakodnevnim putovanjima!

Pred Europsko karate prvenstvo u Novom Sadu, imali smo prilike održati radionicu o upravljanju fokusom te pružiti podršku našim reprezentativcima koji su nas uspješno predstavljali na tom velikom natjecanju.

Kraj mjeseca obilježili su naši Osječani, Anton i Patrik Lončarić, koji su na Europskom juniorskom prvenstvu dali sve od sebe i zasluženo osvojili zlatnu medalju.

Vidjet ćemo kakve aktivnosti će nam donijeti lipanj, ali ono što znamo je da će biti raznoliko i izazovno te da ćemo ponovo ostaviti trag!

Pregled svibnja, Pregled svibnja

Ovaj mjesec obilježili su naši grupni programi pa smo tako započeli s grupnim programom za Badminton klub Medvedgrad u trajanju od dva mjeseca. S radom su započele i dvije nove grupe Mentalnog Treninga za djecu (MT8) gdje će djeca kroz dva mjeseca imati priliku naučiti osnovne mentalne vještine nužne za sretno i uspješno bavljenje sportom. Počele su i grupne radionice za djecu u Rukometnom klubu Bjelovar namijenjene mlađim kategorijama (2002, 2004 i 2006 godište) koje zasigurno predstavljaju budućnost kluba.

Prisutni smo bili i na Karlovac indoors 2018, međunarodnom baseball turniru za igrače koji su rođeni 2003. i mlađi te smo se iznova oduševili ovim sportom. U okviru turnira, treneri i djeca su imali priliku isprobati kako im tehnologiju može pomoći u postizanju boljeg fokusa i uspješnije kontrole emocija.

Također smo održali igraonicu za rukometašice ženskog rukometnog Gorice, gdje smo se zabavili i uz pomoć tehnologije naučili kako se možemo opustiti i bolje fokusirati.

Održali smo i drugi MT seminar u trajanju od 3 sata gdje su treneri iz različitih klubova i sportova mogli naučiti više o važnosti kvalitetne suradnje s roditeljima te kako uspješno održati roditeljski sastanak kako bi od roditelja lakše stvorili saveznike

I ovaj mjesec smo malo putovali pa smo se tako uputili u Italiju gdje smo posjetili kapetana Hrvatske odbojkaše reprezentacije Ivana Raiča te nogometaša Stefana Šimića koji igra u talijanskom klubu iz serije A, FC Crotone.

Pošto su ovaj mjesec obilježile Zimske olimpijske igre u PyeongChangu, svakako trebamo spomenuti Vedranu Malec, našu predstavnicu u nordijskom skijanju. Nakon sezone obilježene ozljedama, Vedrana je dala sve od sebe unatoč bolesti i učinila nas jako ponosnima!

Krajem veljače (19. – 25.) ove godine se održao već tradicionalni, jedanaesti po redu Tjedan psihologije. Cilj ove manifestacije je promocija psihologije kroz različita predavanja, radionice, okrugle stolove, tribine i ostala događanja. Kao i prošlih godina, velikom broju kolega i kolegica, priključili smo se i mi. Tako smo održali predavanje na Psihošpanciru u Čakovcu pod nazivom „Upravljanjem pobuđenosti do boljeg fokusa u sportu“. Zainteresiranim trenerima, (bivšim) sportašima, studentima i zaljubljenicima u sport pojasnili smo što je intenzitet odnosno pobuđenost organizma, kako je ona povezana s našom izvedbom i fokusom te koje su sve zone intenziteta. Također, sudionici su naučili kako mogu kontrolirati svoju pobuđenost, a samim time i unaprijediti svoj fokus.

Također smo, već tradicionalno, sudjelovali na skupu „Dan psihologije u Športskoj gimnaziji“, gdje smo s učenicima pričali o samopouzdanju u sportu, odnosno što je to što nam ruši samopouzdanje, a kako ga možemo izgraditi i povećati.

Kako je tema cijelog Tjedna unutar psihologije sporta bila samopouzdanje, održali smo i MT igraonicu za najmlađe, odnosno djecu u sportu kako bi od malih nogu naučili kako biti samopouzdan i zadovoljan sportaš. Na igraonici smo učili o stavu tijela koji nam utječe na samopouzdanje te o mislima, odnosno pozitivnom samogovoru kao jednom od načina kako si možemo pomoći.

Nadalje, svaki dan cijelog tjedna objavljivali smo kratke video isječke naših trenera u kojima smo pričali o različitim aspektima samopouzdanja, stvarima koje nam pomažu i stvarima koje nam odmažu. Ako ste propustili koji, trk na našu Facebook stranicu! J

Za kraj tjedna održali smo dva predavanja na 16. godišnjoj međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Na jednom predavanju su sadašnji i budući kondicijski treneri mogli naučiti zašto i kako održati motivacijski govor, a na drugom su se upoznali s korištenjem tehnologije u sportu, gdje smo predstavili rad na biofeedback i Senaptec uređajima.

I konačno, mjesec smo završili u velikom stilu. Posebno smo ponosni što smo dio novog velikog projekta BioTrening centra u Kvaternik Plazi. U okviru BioTrening centra sportašima će biti pružena usluga liječnika, fizoterapeuta, trenera, nutricionista i Mentalnog Treninga, sve na jednom mjestu. Mental Training Center powered by Optical Express je jedan od partnera Biotrening centra i sretno smo zbog ove suradnje. Centar smo otvorili i čekamo vas!