Ograničavajuća uvjerenja
15. travnja 2018.
Zašto se ne mijenjamo?
7. svibnja 2018.
Show all

Travanj je već iza nas pa je došlo vrijeme za još jedan mjesečni pregled događanja. Kao i obično, čekalo nas je puno predavanja, radionica, sastanaka i malo putovanja.

Za početak mjeseca održali smo predavanje u Sinju na Interdisciplinarnom stručnom skupu za nastavnike društveno-humanističke grupe predmeta na temu kreativnosti kod učenika gdje smo podučili nastavnike kako mogu poticati kreativnost kod učenika koristeći neke od tehnika Mentalnog Treninga.

U RK Bjelovar smo nastavili s ciklusom radionica i održali još dvije. Na jednoj radionici smo pričali o trudu i uveli timsko mjerenje angažmana nakon svakog treninga, a na drugoj radionici smo razvijali međusobnu komunikaciju i timsku koheziju.

Obilježili smo i Svjetski dan zdravlja 07.04. u Biotrening centru te predstavili svoje usluge svima zainteresiranima koji su mogli isprobati različite treninge, obaviti besplatnu dijagnostiku kod naših fizioterapeuta i nutricionista te isprobati biofeedback, neurofeedback i Senaptec uređaje.

Ovaj mjesec s radom su započele i dvije naše nove grupe - MT za sve i MT8. Uvijek se veselimo radu s “običnim” ljudima koji žele biti bolji u različitim područjima svog života, a posebno nas veseli rad s najmlađima i prilika da im pružamo podršku u njihovom (sportskom) odrastanju.

Prošli smo i više od polovice druženja s našim studentima na programu MT student, a prva grupa programa MT masterclass se polako bliži kraju.

Održali smo i novu MT edukaciju za trenere i to osamnaestu po redu! Educirali smo novu grupu trenera željnu znanja, podijelili iskustva iz prakse i stekli nove suradnike te vjerujemo da ćemo imati još prilike družiti se i učiti jedni od drugih.

Također, već tradicionalno smo držali predavanje na kolegiju Komunikologija u fitnesu na Fitnes učilištu. Za trenere Biotrening centra održali smo predavanje i radionicu o komunikologiji, a održali smo i peti po redu MT seminar na kojem su treneri naučili kako trenirati fokus, odnosno na što ga usmjeriti te kako koristiti mentalnu simulaciju za poboljšanje izvedbe.

Još jednom smo gostovali u emisiji Daj pet(ak) gdje su naši treneri Maja i Matej pričali o tome kako započeti promjenu i pokrenuti se s dolaskom proljeća. Naša trenerica Ana je još jednom gostovala u emisiji Rekreativac te u Školskom satu gdje je učenike podučila pozitivnom unutarnjem samogovoru, a gostovali smo i u emisiji Kod nas doma.

S dolaskom ljepšeg vremena, došlo je i vrijeme za naš dvodnevni retreat na Žumberak, gdje smo spojili ugodno s korisnim pa smo radili uz ugodno druženje i finu hranu. Napunili smo baterije, nadoknadili ono što nismo stigli napraviti u uredima i idemo dalje još jači!

U Tuheljskim toplicama smo održali prvu u nizu radionica u sklopu priprema naših predstavnika za Worldskills natjecanje koje ce se održati u Budimpešti ove godine. Natjecatelje smo podučili kako upravljati sobom i ostati smiren u natjecateljskoj situaciji te željno iščekujemo drugi ciklus priprema i novu radionicu.

U sklopu Tjedna zdravlja Bjelovarsko - bilogorske županije održali smo predavanje za sve zainteresirane sportaše, studente, srednjoškolce i rekreativce o povezanosti pobuđenosti tijela s izvedbom te smo sudjelovali na 4. humanitarnom Fitness day-u u Novigradu i pričali o promjeni životnog stila i navika.

Također, u organizaciji Debatnog kluba EFZG-a održan je Awareness week gdje je naš trener Igor s kolegama iz različitih struka sudjelovao na panelu o zdravom životu iz različitih perspektiva, a sudjelovali smo i na press konferenciji Sportfesta, sajma sporta koji će se ove godine održati u Poreču, a na kojem smo sudjelovali i prošle godine.

Kraj mjeseca obilježio nam je Davor Rostuhar koji je predstavio svoju novu knjigu Polarni san u kojoj je opisao svoja iskustva osvajanja Južnog pola, ali i naporne pripreme u kojima je veliku ulogu imala mentalna priprema.

Još jedan mjesec pun događanja je iza nas i s nestrpljenjem iščekujemo sve što nam svibanj nosi!

Pregled travnja, Pregled travnja

Ovaj mjesec obilježili su naši grupni programi pa smo tako započeli s grupnim programom za Badminton klub Medvedgrad u trajanju od dva mjeseca. S radom su započele i dvije nove grupe Mentalnog Treninga za djecu (MT8) gdje će djeca kroz dva mjeseca imati priliku naučiti osnovne mentalne vještine nužne za sretno i uspješno bavljenje sportom. Počele su i grupne radionice za djecu u Rukometnom klubu Bjelovar namijenjene mlađim kategorijama (2002, 2004 i 2006 godište) koje zasigurno predstavljaju budućnost kluba.

Prisutni smo bili i na Karlovac indoors 2018, međunarodnom baseball turniru za igrače koji su rođeni 2003. i mlađi te smo se iznova oduševili ovim sportom. U okviru turnira, treneri i djeca su imali priliku isprobati kako im tehnologiju može pomoći u postizanju boljeg fokusa i uspješnije kontrole emocija.

Također smo održali igraonicu za rukometašice ženskog rukometnog Gorice, gdje smo se zabavili i uz pomoć tehnologije naučili kako se možemo opustiti i bolje fokusirati.

Održali smo i drugi MT seminar u trajanju od 3 sata gdje su treneri iz različitih klubova i sportova mogli naučiti više o važnosti kvalitetne suradnje s roditeljima te kako uspješno održati roditeljski sastanak kako bi od roditelja lakše stvorili saveznike

I ovaj mjesec smo malo putovali pa smo se tako uputili u Italiju gdje smo posjetili kapetana Hrvatske odbojkaše reprezentacije Ivana Raiča te nogometaša Stefana Šimića koji igra u talijanskom klubu iz serije A, FC Crotone.

Pošto su ovaj mjesec obilježile Zimske olimpijske igre u PyeongChangu, svakako trebamo spomenuti Vedranu Malec, našu predstavnicu u nordijskom skijanju. Nakon sezone obilježene ozljedama, Vedrana je dala sve od sebe unatoč bolesti i učinila nas jako ponosnima!

Krajem veljače (19. – 25.) ove godine se održao već tradicionalni, jedanaesti po redu Tjedan psihologije. Cilj ove manifestacije je promocija psihologije kroz različita predavanja, radionice, okrugle stolove, tribine i ostala događanja. Kao i prošlih godina, velikom broju kolega i kolegica, priključili smo se i mi. Tako smo održali predavanje na Psihošpanciru u Čakovcu pod nazivom „Upravljanjem pobuđenosti do boljeg fokusa u sportu“. Zainteresiranim trenerima, (bivšim) sportašima, studentima i zaljubljenicima u sport pojasnili smo što je intenzitet odnosno pobuđenost organizma, kako je ona povezana s našom izvedbom i fokusom te koje su sve zone intenziteta. Također, sudionici su naučili kako mogu kontrolirati svoju pobuđenost, a samim time i unaprijediti svoj fokus.

Također smo, već tradicionalno, sudjelovali na skupu „Dan psihologije u Športskoj gimnaziji“, gdje smo s učenicima pričali o samopouzdanju u sportu, odnosno što je to što nam ruši samopouzdanje, a kako ga možemo izgraditi i povećati.

Kako je tema cijelog Tjedna unutar psihologije sporta bila samopouzdanje, održali smo i MT igraonicu za najmlađe, odnosno djecu u sportu kako bi od malih nogu naučili kako biti samopouzdan i zadovoljan sportaš. Na igraonici smo učili o stavu tijela koji nam utječe na samopouzdanje te o mislima, odnosno pozitivnom samogovoru kao jednom od načina kako si možemo pomoći.

Nadalje, svaki dan cijelog tjedna objavljivali smo kratke video isječke naših trenera u kojima smo pričali o različitim aspektima samopouzdanja, stvarima koje nam pomažu i stvarima koje nam odmažu. Ako ste propustili koji, trk na našu Facebook stranicu! J

Za kraj tjedna održali smo dva predavanja na 16. godišnjoj međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Na jednom predavanju su sadašnji i budući kondicijski treneri mogli naučiti zašto i kako održati motivacijski govor, a na drugom su se upoznali s korištenjem tehnologije u sportu, gdje smo predstavili rad na biofeedback i Senaptec uređajima.

I konačno, mjesec smo završili u velikom stilu. Posebno smo ponosni što smo dio novog velikog projekta BioTrening centra u Kvaternik Plazi. U okviru BioTrening centra sportašima će biti pružena usluga liječnika, fizoterapeuta, trenera, nutricionista i Mentalnog Treninga, sve na jednom mjestu. Mental Training Center powered by Optical Express je jedan od partnera Biotrening centra i sretno smo zbog ove suradnje. Centar smo otvorili i čekamo vas!