fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata

Ograničavajuća uvjerenja

Koliko puta u životu ste si rekli da nešto ne možete, da nešto ne zaslužujete ili da je nešto nedostižno? S ovakvim stavovima, u ovom slučaju ograničenjima, se susrećemo jako često. Uzmite za primjer jedan običan radni dan u vašem životu i probajte obratiti pozornost na to koliko često ćete od drugih, ali i od sebe samih čuti da nešto ne možete ili ne zaslužujete. Vjerojatno jako često…

Što su uopće ograničavajuća uvjerenja? Ograničavajuća uvjerenja odnose se na uvjerenja koja nas svakodnevno sprječavaju u ostvarenju vlastitih želja, snova i ciljeva. Ona mogu biti na razini sposobnosti („Ja ne mogu…“) ili na razini identiteta („Ja sam…“). Neka od najčešćih ograničavajućih uvjerenja su:

  • „To je izvan moje kontrole (moći).“
  • „Nisam dovoljno dobar/a ili sposoban/na da bi to napravio/la.“
  • „Ne mogu nikako skinuti kile bez obzira koliko pazim na prehranu i vježbam.“
  • „Ne zaslužujem veću plaću.“
  • „Oni su imali sreće u životu“ …itd.

Ovakve primjere možete naći bilo gdje, ali kako se toga riješiti? Ovakva uvjerenja ne možemo uništiti, ali možemo se potruditi osvjestiti ih, pokušati razumijeti i promijeniti. Pokušajte vidjeti koje to vaše ograničavajuće uvjerenje u životu za koje mislite da vas „koči“, a htjeli biste ga promijeniti jer vam je to na što se odnosi osobno jako važno. Nakon što nađete to uvjerenje koje želite promijeniti zapišite ga na papir. Pored njega zapišite željeno uvjerenje, odnosno suprotnost ograničavajućeg uvjerenja. Sami sebi pokušajte dati što više argumenata zašto je to željeno uvjerenje istinito. I krenite vjerovati u to jer osnovna stvar koja vas sprječava da ostvarite svoje ciljeve je upravo to ograničavajuće uvjerenje da nešto ne možete ili ne zaslužujete.

A ukoliko ste zainteresirani za osobni rast i razvoj i sustavni rad na suzbijanju svojih ograničavajućih uvjerenja slobodno se prijavite za besplatni informativni sastanak i saznajte kako Vam mi možemo pomoći u tome!

Povezane objave