Komponente odnosa trener-sportaš
23. ožujka 2018.
Kočnice uspjeha
5. travnja 2018.
Show all

I ovaj mjesec, kao i svi do sada, protekao je vrlo aktivno za nas. Na samom početku mjeseca održali smo radionicu za studente koju je organizirala udruga eSTUDENT. Na toj radionici svi zainteresirani mogli su naučiti što su to vrijednosti i zašto je važno živjeti u skladu s njima. Uz to, sudjelovali smo u još jednom projektu udruge eSTUDENT pod nazivom „Mozak voli zdravo“ gdje smo održali radionicu za studente na kojoj smo pričali o tome kako promijeniti svoje životne navike.

Naši treneri imali su prilike ponovo gostovati u emisiji „Daj pet(ak)“ te podijeliti svoja znanja na temu samopouzdanja. Gostovali smo i u emisiji „Luka i prijatelji“ gdje smo s našim najmlađima i Lukom Bulićem trenirali naš mozak na Senaptec i biofeedback uređajima, tehnologiji u sklopu našeg Mental Training Centra.

Osim toga, održali smo još jedno predavanje u sklopu projekta „Aktivna Hrvatska“, ali ovaj put u Osijeku. Osječani su imali su prilike čuti nešto više o fokusu, kako ga trenirati i kako upravljati njime.

Također, u Osijeku smo u sklopu „Tjedna mozga“ održali predavanje na kojem su svi zainteresirani mogli čuti nešto više o mentalnoj simulaciji; što je, kako funkcionira te zašto je korisna.

Ovaj mjesec održali smo još dva MT seminara za trenere u trajanju od tri sata, na temu promjene životnog stila te kako upravljanjem pobuđenosti utjecati na svoj fokus.

Što se tiče naših programa, u mjesecu ožujku uspješno smo priveli kraju rad s BK Medvedgradom te još dvije grupe MT8 programa za djecu. Sada nastavljamo s novim MT8 grupama - u karate klubu Samobor, RK Bjelovar te u našim prostorima.

Započeo je i naš novi program MT Student gdje ćemo u narednih 8 radionica pomoći našim studentima da nauče kako usmjeriti i zadržati svoju motivaciju, fokus te kako ostati smireni i u najstresnijim situacijama.

Nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti nastup naša 3 paraolimpijca u PyeongChangu, te naravno zlatnu medalju Dine Sokolovića. Dino Sokolović, Josip Zima i Damir Mizdrak dokaz su da se sve može kad se hoće i kada u svakom trenutku dajete sve od sebe.

Uz sve navedeno, stigli smo malo i putovati pa je tako naš trener Petar Nikolić proveo 3 tjedna priprema na Tenerifima sa svojim windsurferima Enricom Marrotiem i Maciekom Rutkowskim.

Otišli smo i do daleke Amerike, gdje su naši treneri bili pozvani na Sveučilište u Minnesoti. Plivački i teniski timovi imali su prilike poslušati savjete i iskustva naših mentalnih trenera te saznati više o jedinstvenosti tehnologije treninga, alata i pristupa Mentalnog Treninga, kako za sportaše, tako i za trenere.

Mjesec ožujak zaključili smo još jednim putovanjem, ovaj put u Rovinj, gdje smo održali predavanje i nekoliko radionica u sklopu sportsko – zdravstvenog projekta „Snaga djece u pokretu - Youth Movement Power“.

Sigurni smo da nastavljamo ovim tempom, a vi nas pratite ako možete i na kraju svakog mjeseca pročitajte što se još zanimljivo dogodilo u Mentalnom Treningu!

Pregled ožujka, Pregled ožujka

Ovaj mjesec obilježili su naši grupni programi pa smo tako započeli s grupnim programom za Badminton klub Medvedgrad u trajanju od dva mjeseca. S radom su započele i dvije nove grupe Mentalnog Treninga za djecu (MT8) gdje će djeca kroz dva mjeseca imati priliku naučiti osnovne mentalne vještine nužne za sretno i uspješno bavljenje sportom. Počele su i grupne radionice za djecu u Rukometnom klubu Bjelovar namijenjene mlađim kategorijama (2002, 2004 i 2006 godište) koje zasigurno predstavljaju budućnost kluba.

Prisutni smo bili i na Karlovac indoors 2018, međunarodnom baseball turniru za igrače koji su rođeni 2003. i mlađi te smo se iznova oduševili ovim sportom. U okviru turnira, treneri i djeca su imali priliku isprobati kako im tehnologiju može pomoći u postizanju boljeg fokusa i uspješnije kontrole emocija.

Također smo održali igraonicu za rukometašice ženskog rukometnog Gorice, gdje smo se zabavili i uz pomoć tehnologije naučili kako se možemo opustiti i bolje fokusirati.

Održali smo i drugi MT seminar u trajanju od 3 sata gdje su treneri iz različitih klubova i sportova mogli naučiti više o važnosti kvalitetne suradnje s roditeljima te kako uspješno održati roditeljski sastanak kako bi od roditelja lakše stvorili saveznike

I ovaj mjesec smo malo putovali pa smo se tako uputili u Italiju gdje smo posjetili kapetana Hrvatske odbojkaše reprezentacije Ivana Raiča te nogometaša Stefana Šimića koji igra u talijanskom klubu iz serije A, FC Crotone.

Pošto su ovaj mjesec obilježile Zimske olimpijske igre u PyeongChangu, svakako trebamo spomenuti Vedranu Malec, našu predstavnicu u nordijskom skijanju. Nakon sezone obilježene ozljedama, Vedrana je dala sve od sebe unatoč bolesti i učinila nas jako ponosnima!

Krajem veljače (19. – 25.) ove godine se održao već tradicionalni, jedanaesti po redu Tjedan psihologije. Cilj ove manifestacije je promocija psihologije kroz različita predavanja, radionice, okrugle stolove, tribine i ostala događanja. Kao i prošlih godina, velikom broju kolega i kolegica, priključili smo se i mi. Tako smo održali predavanje na Psihošpanciru u Čakovcu pod nazivom „Upravljanjem pobuđenosti do boljeg fokusa u sportu“. Zainteresiranim trenerima, (bivšim) sportašima, studentima i zaljubljenicima u sport pojasnili smo što je intenzitet odnosno pobuđenost organizma, kako je ona povezana s našom izvedbom i fokusom te koje su sve zone intenziteta. Također, sudionici su naučili kako mogu kontrolirati svoju pobuđenost, a samim time i unaprijediti svoj fokus.

Također smo, već tradicionalno, sudjelovali na skupu „Dan psihologije u Športskoj gimnaziji“, gdje smo s učenicima pričali o samopouzdanju u sportu, odnosno što je to što nam ruši samopouzdanje, a kako ga možemo izgraditi i povećati.

Kako je tema cijelog Tjedna unutar psihologije sporta bila samopouzdanje, održali smo i MT igraonicu za najmlađe, odnosno djecu u sportu kako bi od malih nogu naučili kako biti samopouzdan i zadovoljan sportaš. Na igraonici smo učili o stavu tijela koji nam utječe na samopouzdanje te o mislima, odnosno pozitivnom samogovoru kao jednom od načina kako si možemo pomoći.

Nadalje, svaki dan cijelog tjedna objavljivali smo kratke video isječke naših trenera u kojima smo pričali o različitim aspektima samopouzdanja, stvarima koje nam pomažu i stvarima koje nam odmažu. Ako ste propustili koji, trk na našu Facebook stranicu! J

Za kraj tjedna održali smo dva predavanja na 16. godišnjoj međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Na jednom predavanju su sadašnji i budući kondicijski treneri mogli naučiti zašto i kako održati motivacijski govor, a na drugom su se upoznali s korištenjem tehnologije u sportu, gdje smo predstavili rad na biofeedback i Senaptec uređajima.

I konačno, mjesec smo završili u velikom stilu. Posebno smo ponosni što smo dio novog velikog projekta BioTrening centra u Kvaternik Plazi. U okviru BioTrening centra sportašima će biti pružena usluga liječnika, fizoterapeuta, trenera, nutricionista i Mentalnog Treninga, sve na jednom mjestu. Mental Training Center powered by Optical Express je jedan od partnera Biotrening centra i sretno smo zbog ove suradnje. Centar smo otvorili i čekamo vas!