11. tjedan psihologije u Hrvatskoj

11. tjedan psihologije u Hrvatskoj, 11. tjedan psihologije u Hrvatskoj

Krajem veljače (19. – 25.) ove godine se održao već tradicionalni, jedanaesti po redu Tjedan psihologije. Cilj ove manifestacije je promocija psihologije kroz različita predavanja, radionice, okrugle stolove, tribine i ostala događanja. Kao i prošlih godina, velikom broju kolega i kolegica, priključili smo se i mi.

Tako smo održali predavanje na Psihošpanciru u Čakovcu pod nazivom „Upravljanjem pobuđenosti do boljeg fokusa u sportu“. Zainteresiranim trenerima, (bivšim) sportašima, studentima i zaljubljenicima u sport pojasnili smo što je intenzitet odnosno pobuđenost organizma, kako je ona povezana s našom izvedbom i fokusom te koje su sve zone intenziteta. Također, sudionici su naučili kako mogu kontrolirati svoju pobuđenost, a samim time i unaprijediti svoj fokus.

Također smo, već tradicionalno, sudjelovali na skupu „Dan psihologije u Športskoj gimnaziji“, gdje smo s učenicima pričali o samopouzdanju u sportu, odnosno što je to što nam ruši samopouzdanje, a kako ga možemo izgraditi i povećati.

Kako je tema cijelog Tjedna unutar psihologije sporta bila samopouzdanje, održali smo i MT igraonicu za najmlađe, odnosno djecu u sportu kako bi od malih nogu naučili kako biti samopouzdan i zadovoljan sportaš. Na igraonici smo učili o stavu tijela koji nam utječe na samopouzdanje te o mislima, odnosno pozitivnom samogovoru kao jednom od načina kako si možemo pomoći.

Nadalje, svaki dan cijelog tjedna objavljivali smo kratke video isječke naših trenera u kojima smo pričali o različitim aspektima samopouzdanja, stvarima koje nam pomažu i stvarima koje nam odmažu. Ako ste propustili koji, trk na našu Facebook stranicu! 🙂

Za kraj tjedna održali smo dva predavanja na 16. godišnjoj međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša. Na jednom predavanju su sadašnji i budući kondicijski treneri mogli naučiti zašto i kako održati motivacijski govor, a na drugom su se upoznali s korištenjem tehnologije u sportu, gdje smo predstavili rad na biofeedback i Senaptec uređajima.

Prošao je još jedan uspješni Tjedan psihologije, a mi se veselimo sljedećem i vjerujemo da ćemo opet sudjelovati na raznim događanjima.

Povezane objave