fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata

Pregled veljače

Ovaj mjesec obilježili su naši grupni programi pa smo tako započeli s grupnim programom za Badminton klub Medvedgrad u trajanju od dva mjeseca. S radom su započele i dvije nove grupe Mentalnog Treninga za djecu (MT8) gdje će djeca kroz dva mjeseca imati priliku naučiti osnovne mentalne vještine nužne za sretno i uspješno bavljenje sportom. Počele su i grupne radionice za djecu u Rukometnom klubu Bjelovar namijenjene mlađim kategorijama (2002, 2004 i 2006 godište) koje zasigurno predstavljaju budućnost kluba.

Prisutni smo bili i na Karlovac indoors 2018, međunarodnom baseball turniru za igrače koji su rođeni 2003. i mlađi te smo se iznova oduševili ovim sportom. U okviru turnira, treneri i djeca su imali priliku isprobati kako im tehnologiju može pomoći u postizanju boljeg fokusa i uspješnije kontrole emocija.

Također smo održali igraonicu za rukometašice ženskog rukometnog Gorice, gdje smo se zabavili i uz pomoć tehnologije naučili kako se možemo opustiti i bolje fokusirati.

Održali smo i drugi MT seminar u trajanju od 3 sata gdje su treneri iz različitih klubova i sportova mogli naučiti više o važnosti kvalitetne suradnje s roditeljima te kako uspješno održati roditeljski sastanak kako bi od roditelja lakše stvorili saveznike

I ovaj mjesec smo malo putovali pa smo se tako uputili u Italiju gdje smo posjetili kapetana Hrvatske odbojkaše reprezentacije Ivana Raiča te nogometaša Stefana Šimića koji igra u talijanskom klubu iz serije A, FC Crotone.

Pošto su ovaj mjesec obilježile Zimske olimpijske igre u PyeongChangu, svakako trebamo spomenuti Vedranu Malec, našu predstavnicu u nordijskom skijanju. Nakon sezone obilježene ozljedama, Vedrana je dala sve od sebe unatoč bolesti i učinila nas jako ponosnima!

Krajem veljače (19. – 25.) ove godine se održao već tradicionalni, jedanaesti po redu Tjedan psihologije. Cilj ove manifestacije je promocija psihologije kroz različita predavanja, radionice, okrugle stolove, tribine i ostala događanja. Kao i prošlih godina, velikom broju kolega i kolegica, priključili smo se i mi. Tako smo održali predavanje na Psihošpanciru u Čakovcu pod nazivom „Upravljanjem pobuđenosti do boljeg fokusa u sportu“. Zainteresiranim trenerima, (bivšim) sportašima, studentima i zaljubljenicima u sport pojasnili smo što je intenzitet odnosno pobuđenost organizma, kako je ona povezana s našom izvedbom i fokusom te koje su sve zone intenziteta. Također, sudionici su naučili kako mogu kontrolirati svoju pobuđenost, a samim time i unaprijediti svoj fokus.

Također smo, već tradicionalno, sudjelovali na skupu „Dan psihologije u Športskoj gimnaziji“, gdje smo s učenicima pričali o samopouzdanju u sportu, odnosno što je to što nam ruši samopouzdanje, a kako ga možemo izgraditi i povećati.

Kako je tema cijelog Tjedna unutar psihologije sporta bila samopouzdanje, održali smo i MT igraonicu za najmlađe, odnosno djecu u sportu kako bi od malih nogu naučili kako biti samopouzdan i zadovoljan sportaš. Na igraonici smo učili o stavu tijela koji nam utječe na samopouzdanje te o mislima, odnosno pozitivnom samogovoru kao jednom od načina kako si možemo pomoći.

Nadalje, svaki dan cijelog tjedna objavljivali smo kratke video isječke naših trenera u kojima smo pričali o različitim aspektima samopouzdanja, stvarima koje nam pomažu i stvarima koje nam odmažu. Ako ste propustili koji, trk na našu Facebook stranicu! J

Za kraj tjedna održali smo dva predavanja na 16. godišnjoj međunarodnoj konferenciji Kondicijska priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Na jednom predavanju su sadašnji i budući kondicijski treneri mogli naučiti zašto i kako održati motivacijski govor, a na drugom su se upoznali s korištenjem tehnologije u sportu, gdje smo predstavili rad na biofeedback i Senaptec uređajima.

I konačno, mjesec smo završili u velikom stilu. Posebno smo ponosni što smo dio novog velikog projekta BioTrening centra u Kvaternik Plazi. U okviru BioTrening centra sportašima će biti pružena usluga liječnika, fizoterapeuta, trenera, nutricionista i Mentalnog Treninga, sve na jednom mjestu.  Mental Training Center powered by Optical Express je jedan od partnera Biotrening centra i sretno smo zbog ove suradnje. Centar smo otvorili i čekamo vas!

Povezane objave