fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata

Godina zahvalnosti

Svaka godina ima svoje posebnosti, međutim 2017. je za nas godina zahvalnosti za sve izazove koje nam je ponudila i s kojima smo se nosili. Zato ovaj osvrt pišemo svima onima koji su nas pratili, podržavali naš rad, surađivali s nama i pružali nam priliku da radimo svoj posao najbolje što znamo.

Uz brojne svakodnevne individualne sastanke, kreativne timske sastanke, susrete, druženja i poneku kavu uz razmjenu ideja, izdvojili bi ove događaje:

Siječanj

Godina je započela s pripremama seniorske, kadetske i mlađe kadetske rukometne reprezentacije Hrvatske. Sa seniorskom Hrvatskom rukometnom reprezentacijom bili smo na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj gdje smo im pružali podršku u procesu priprema i utakmica. Njihov je angažman bio izuzetan kao i timski duh koji su više puta pokazali na sportskom terenu i van njega. I zato im hvala!

U siječnju smo započeli suradnju s HRT-om na snimanju emisije Rekreativac u svrhu promocije važnosti bavljenja sportom.

Također, držali smo predavanja trenerima Hrvatskog hrvačkog saveza u Krapinskim Toplicama koji su uvidjeli potrebu za angažiranjem Mentalnog Treninga kao sastavnog dijela svoje edukacije trenera.

Veljača

U veljači smo bili na Europskom kupu u skijaškom trčanju s Vedranom Malec koja je ušla u svoju predolimpijsku godinu, a odmah zatim smo s našim mladim skijašem Ottom Orešićem bili na utrci na Sljemenu.

Veljača je za nas bila mjesec pokretanja svih naših edukacija i seminara te smo tako održali našu tradicionalnu MT edukaciju za trenere, dvadesetu po redu, pokrenute su naše grupne radionice za djecu MT8 kao i one za odrasle – MT za sve. U Športskoj gimnaziji u Zagrebu, održali smo brojne radionice i predavanja za učenike sportaše, a pojavili smo se i na Psihošpanciru gdje smo imali priliku prezentirati svoj rad.

Ožujak

U ožujku smo u svoj program rada uveli CRD uređaj za provođenje psiholoških testiranja, prezentirali smo rad psihologa u sportskim timovima u sklupu Kongresa Fitnes učilišta, držali predavanje na skupu PuP – Psihologija u praksi te započeli novu sezonu edukacije managera u sklopu HUM CROMA EduCare programa. Da mjesec ne bude bez putovanja, s našim motkašem Ivanom Horvatom bili smo na EP u atletici u Beogradu, a s Dujom Ajdukovićem na ITF teniskom turniru u Vrsaru.

Travanj

U travnju smo otputovali u Međugorje gdje smo održali predavanje o Mentalnom treningu u fitnesu u sklopu prvog Adria Fit Expo, a odmah nakon toga smo s Teom Šojat bili na Europskom prvenstvu u olimpijskom dizanju utega u Splitu. Bili smo i na Psihofestu gdje smo prezentirali Mentalni trening, a onda smo odvojili vrijeme za sebe i planiranje novih aktivnosti kojih nikad dovoljno, pa smo se na nekoliko dana preselili na Žumberak na naš tradicionalni MT Retreat 🙂

Svibanj

U svibnju smo organizirali teambuilding za E&Y na Brijunima kroz naš Olympic Mindset Leadership jedinstveni trening, gdje su zaposlenici imali priliku čuti temeljne postavke MT-a.

Bili smo s našom nogometašicom Dunjom Štokan na uspješnoj probi u Udinama u Italiji, držali smo MT edukaciju za trenere u Lovranu, a posebno nam je zadovoljstvo bilo biti podrška našem veslaču Damiru Martinu na EP u Račicama u Češkoj gdje je još jednom odveslao sjajnu utrku, osvojio srebrnu medalju i pokazao da pripada samom svjetskom  veslačkom vrhu.

Lipanj

U lipnju smo još jednom, ali ovaj put u Zagrebu, educirali trenere te je s tom edukacijom premašena brojka više od 300 trenera polaznika edukacije, na čemu smo vrlo zahvalni jer je su svi ti treneri naši suradnici ali i oni koji će osnove MT-a prenositi dalje na svoje sportaše i rekreativce. Održali smo još jednu besplatnu MT igraonicu u konjičkom klubu Trajbar. Ipak dva su događaja posebno obilježila ovaj mjesec a to je selidba u nove urede, naš Mentalni Trening Centar, te izdavanje priručnika MT za trenere na čijoj su se promociji okupili brojni naši prijatelji i suradnici, a sam priručnik je postao prvi takve vrste na ovim prostorima.

Srpanj i kolovoz

Ljeto je došlo ali mi nismo odmarali. Bili smo sa Sarom Kolak u Celju, s Miom Borošak na Državnom prvenstvu u preponskom jahanju, zatim ponovno na pripremama sa Sarom na Rogli, a za kraj mjeseca odlučili smo organizirati akciju dijeljenja motivacijskih kartica prolaznicima u Zagrebu kako bi im uljepšali dan. U kolovozu smo bili s Damirom Martinom na pripremama na Rami a krajem mjeseca na US Openu u New Yorku, S.A.D.

Rujan

Uskoro je velikom broju naših sportaša započela nova sezona, pa tako i nama. Pokrenuo se naš prvi Masterclass program za opću populaciju i jedini takav program u Europi koji ljudima nudi znanje i podršku kroz cijelu godinu. Bili smo s Damirom Martinom na Svjetskom prvenstvu u Sarasoti, Florida, S.A.D., gdje je odveslao sjajnu utrku i dao svaki gram te pokazao da doista živi ono što podučava. U Eccentricu u Osijeku smo održali predavanje o promjeni životnog stila za trenere, sudjelovali smo u humanitarnoj utakmici u organizaciji Inspire me konferencije i pokrenuli naš veliki novi projekt Mentalni Trening Centar u suradnji s Optical Expressom.

Listopad

U listopadu smo sudjelovali na Sport Festu na Velesajmu gdje smo održali predavanje, radionicu i demonstrirali rad na biofeedback-u i senaptec uređajima koje koristimo u radu u svom MTC-u. Održana je MT edukacija za trenere, predavanje za Hrvatsku Udrugu Nogometni Sindikat, pokrenuta je suradnja s Adidas Runnersima, suradnja s visokom poslovnom školom Aspira, Plivačkim Klubom Dubrava, udrugom E-student, te je započet veliki projekt certifikacije trenera i fitnes centara koji je Body and Mind Studio prepoznao kao dodatnu vrijednost za svoje trenere i zaposlenike. Također, održali smo radionicu za roditelje i mlade rukometaše na tribini Zagrebačkog rukometnog saveza.

Studeni

U studenom smo predavali komunikologiju u Zagrebu, Splitu i Rijeci za polaznike Fitnes učilišta, ali i za polaznike Instructusa. Održali smo radionice za učenike 16. gimnazije u Zagrebu u sklopu našeg programa MT student, radionicu za članove Baseball kluba Olimpija 83 iz Karlovca , izlagali na Konferencije hrvatskih psihologa u Zadru te proveli poslovni trening za zaposlenice Orchema u Zagrebu. Bili smo i suorganizatori prve povjesne utakmice rukometa u kolicima u Kutiji Šibica zajedno sa Zagrebačkim rukometnim savezom. Zahvalni smo i za priliku da po drugi put sudjelujemo na Inspire me Konferenciji, ovaj put u Zagrebu, gdje smo održali motivacijski govor za sve okupljene. Nakon nekoliko mjeseci Mentalnog Treninga ispratili smo Davora Rostuhara na njegovu veliku ekspediciju na Južni pol.

Prosinac

Kraj godine bio je za nas posebno izazovan, ali je na neki način najavio da će i 2018. godina biti podjednako izazovna i zanimljiva kao i ova 2017. godina. Velika stvar koju smo pokrenuli nakon godinu dana pripreme je lansiranje naše MT-edukacije online, kako bi ju učinili dostupnu svima u regiji po znatno povoljnijim cijenama i tako pomogli svima onima koji žele nastaviti svoj profesionalni i osobni rast. Priključili smo se projektu Aktivna Hrvatska u kojem ćemo sudjelovati kroz cijelu iduću godinu, a sudjelovali smo i na prvom Međunardnom znanstveno-stručnom skupu odsjeka za psihologiju HKS-a. Održali smo predavanje za studente psihologije u sklopu predmeta Psihologija sporta na Hrvatskim Studijima u Zagrebu te sudjelovali u dvije humanitarne akcije “Darujmo Božić svima” i “Za 1000 radosti”. Godina je završila s našim Božićnim domjenkom gdje su se gotovo svi naši prijatelji, suradnici i klijenti okupili kako bi zajedno proslavili ono što je bilo i ono što će tek doći.

Godina je evo gotova, ali tamo gdje jedan put završava neki novi započinje. Kad uzmemo u obzir koliko smo toga radili čini nam se da puteva ima mnogo, kao i odredišta, ali ono u što smo sigurni i dalje je naš smjer i naša svrha. U Novoj 2018. godini ćemo rušiti barijere, ostavljati trag, davati svaki gram i biti na usluzi svima koji žele raditi na izvrsnosti svojih kompanija, klubova, timova ili sebe samih. Za nas je sve to velika prilika za koju smo zahvalni i koju već željno išćekujemo!

Povezane objave