fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata

Kako se najbolje pripremiti za sljedeću sezonu?

Kako se najbolje pripremiti za sljedeću sezonu?

Još jedna sezona je iza vas, više ili manje uspješna. Vrijeme je da se polako okrenete prema novoj i razmislite što je to što želite ostvariti u sljedećih godinu dana. Bilo da ste sportaš ili trener u ovom članku možete pročitati naše savjete kako što pripremljeniji ući u novu sezonu.

  1. Na samom početku bilo bi dobro da napravite analizu prijašnje sezone kao i pripremu za sljedeću. Zato bi bilo dobro da na samom početku odgovorite na 15 pitanja na koje je dobro naći odgovor prije sljedeće sezone.
  1. Nakon što ste dobro promislili i odgovorili na svih 15 pitanja spremni ste napraviti korak prema sljedećoj sezoni. Zapišite svoje odgovore kako bi se uvijek mogli podsjetiti na to u trenucima kada bude teško.
  1. Sljedeći korak je definirati ciljeve za sljedeću sezonu. Pri tome pazite da slijedite određena pravila za pravilno postavljanje ciljeva kako bi povećali vjerojatnost ostvarivanja istih. Jedan od primjera pravilno postavljenog cilja u svrhu bolje prevencije ozljeda bio bi: „U narednih godinu dana nakon svakog treninga istezat ću se po 10 minuta.“

Zapišite svoje ciljeve kako bi se uvijek mogli podsjetiti na njih. A ako Vas zanima zašto je to uopće važno odgovore možete naći u jednom od naših prijašnjih članaka.

  1. Osim pravila, bitno je i da znate kakve sve ciljeve možemo postavljati. Kod definiranja ciljeva razmislite koji od njih su dugoročni, a koji srednjoročni ili kratkoročni. Osim toga bitno je osim ciljeva ishoda zapisati i ciljeve puta koji Vam mogu dati jasan smjer u kojem želite ići.

Pa tako npr. ako Vam je cilj ishoda „Na sljedećoj utakmici imati 60% obrana“, ciljevi puta za taj cilj mogu biti „80% vremena biti na prstima“, „85% vremena držati ruke gore“, „Koristiti rituale u svakoj prilici“.

Nakon što ste odgovorili na sva pitanja i raspisali sve ciljeve napravili ste jedan veliki korak prema novoj sezoni. Međutim, postoji još puno stvari koje možete napraviti kako bi što pripremljeniji ušli u novu sezonu. Osim što naravno možete poraditi na kondiciji, snazi, uvježbavanju tehnike i taktike, ljeto je savršeno vrijeme za započeti rad i na mentalnoj pripremi. Upravo zato iskoristite ovo vrijeme da pročitate i naučite nešto novo.

Mi Vam naravno možemo ponuditi pomoć u tome, pa ukoliko ste zainteresirani da napravite još jedan korak prema što boljoj sezoni možete se javiti na naš besplatni info sastanak ili možda nabaviti naš Mentalni Trening priručnik za trenere koji Vam može biti savršeno ljetno štivo iz kojeg možete jako puno naučiti o mentalnoj pripremi bilo da ste trener ili sportaš. A ukoliko želite isto tako možete se prijaviti na našu MT edukaciju za sportske trenere ili nas kontaktirati da održimo jednu od naših MT igraonica u Vašem klubu i Vašim malim sportašima kroz igru približimo svrhu i cilj rada s Mentalnim trenerom. Sve u svemu opcija je puno, a sada je na Vama da odlučite što je to što želite i krenete samo hrabro naprijed!

Povezane objave