fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata

Naš pogled na 2016.

Naš pogled na 2016.

Protekla godina bila je godina putovanja, otkrivanja, promjena i razvoja. Neke smo stvari planirali, a s nekim okolnostima smo se nosili kako su dolazile. Kako to u životu biva, nekad nam je bilo lijepo, a nekad baš i ne. Ono u što smo sigurni je da je godina iza nas bila zanimljiva vožnja o kojoj vam sad želimo nešto ispričati.

Godinu smo započeli brojnim edukacijama, seminarima i radionicama…a završili…još nismo…niti planiramo. 🙂

Iako smo radili sa sportašima koji dolaze iz brojnih sportova, rukomet je bio taj koji je većinom obilježio 2016.

Surađivali smo sa seniorima RK NEXE gdje smo igrače podučili osnovama Mentalnog Treninga. Radili smo i s kadetima RK “PPD Zagreb” te rukometnom kadetskom reprezentacijom cijelu sezonu, te su oni na kraju postigli zapaženi rezultat osvojivši srebro na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. Održali smo nekoliko grupnih edukacija iz MT-a za rukometaše RK “Maksimir Pastela” i pomogli velikom Filipu Iviću na njegovom putu prema Poljskoj.Tada je izgledalo da smo ozbiljno ušli u svijet rukometa, ali nismo znali da se još puno toga sprema…

mentalni trening

Držali smo predavanja iz komunikologije i Mentalnog Treninga na Fitnes učilištu, Instructusu, predavali o 5 aspekata zone na Kongresu za fitnes trenere u Zagrebu te kao i dosadašnjih godina održali brojna predavanja namijenjena trenerima, sportašima i roditeljima.

Posebno smo ponosni na našu MT edukaciju za trenere koja se ove godine održala nekoliko puta u Zagrebu i još jednom u Sarajevu. Edukacija je, sudeći po polaznicima, postala standard za sve trenere koji žele konkretne alate za rad na mentalnoj pripremi svojih sportaša. Tako smo sklopili i brojna poznanstva, a iako smo podučavali druge, imali smo prilike i naučiti puno od naših polaznika.

Nisu samo sportaši i treneri oni s kojima dijelimo znanja iz MT-a. Brojne osobe i tvrtke iz poslovnog svijeta također koriste naše usluge, pa smo tako vodili treninge za voditelje i zaposlenike kompanija kao što su Dell i Raiffeisen Bank, te držali predavanje na CFO konferenciji u organizaciji Deloitte-a. Bila su to zanimljiva iskustva gdje smo pozornicu djelili s ljudima poput legende Ćire Blaževića i našeg sportaša Damira Martina. Samim time neke su tvrtke imale priliku proći naš Olympic Mindset Leadership program koji postaje sve popularniji u poslovnom svijetu.

Kroz godinu, surađivali smo i s organizatorima europskih sveučilišnih igara, ESI-a, gdje smo neke voditelje educirali o vještinama vođenja, a voditelje volontera komunikacijskim vještinama potrebnim za što bolju provedbu Igara. Bilo nam je to nezaboravno iskustvo – spoj sporta i vođenja u kojem smo ujedinili sva svoja znanja i pružali podršku onima kojima je to mnogo značilo i za tu smo priliku iznimno zahvalni.

Puno smo i putovali, a na jednom od tih putovanja, bili smo na europskom prvenstvu u atletici u Amsterdamu s Ivanom Horvatom, našim motkašem koji je ostvario plasman u 10 najboljih. U međuvremenu, na jednom drugom europskom prvenstvu – onom veslačkom – Damir Martin potvrdio je titulu prvaka drugu godinu zaredom.

Sve zajedno, činilo je najavu našeg putovanja na Olimpijske igre u Rio gdje smo proveli gotovo mjesec dana s našim sportašima, Ivanom Horvatom, Filipom Ivićem i Damirom Martinom. Ne treba puno objašnjavati koliko smo ponosni na sve njih, a posebno na Damira koji je ostvario povijesni uspjeh za našu zemlju, odveslavši povijesnu utrku u kojoj je osvojio srebrnu medalju. On je postao pravi primjer sportaša koji daje svaki gram u svakom svom nastupu i na taj način ostavlja trag.

Iako su za nas OI bile gotove, Paraolimpijske igre su tek počinjale, gdje su naši sportaši Dino Sinovčić u plivanju i Anđela Mužinić u stolnom tenisu ostvarili nevjerojatne rezultate. Dino je otplivao osobne rekorde u svojim disciplinama i zauzeo 5. mjesto, dok se Anđela kući vratila sa srebrnom medaljom!

Kako je za njih sezona završila, za nas je nova već počinjala tako da smo prionuli na posao i proteklih mjeseci posvetili svo svoje vrijeme daljnjem razvoju Mentalnog Treninga i radu s našim sportašima. Sretni smo što možemo reći da se broj sportaša s kojima radimo povećao i da mladi sportaši, ali i profesionalci sve više prepoznaju vrijednost ulaganja u svoju mentalnu pripremu.

Započeli smo suradnju s NK Osijekom, kao prvim nogometnim klubom koji je prepoznao ulogu Mentalnog Treninga, a istovremeno je i naša seniorska rukometna reprezentacija odlučila zaposliti našeg psihologa kao jednog od članova stručnog stožera. To su iznimno važne stvari koje vjerujemo da pokreću novi val u pripremi sportaša i drago nam je da smo upravo mi ti koji su sudjelovali u pokretanju tog vala.

U međuvremenu smo bili s našim mladim skijašima na pripremama, na pripremama s rukometašima, održali još nekoliko predavanja u u Zagrebu, u Puli na “Inspire Me” konferenciji, ali i u Crnoj Gori gdje smo pozvani na konferenciju namijenjenu vaterpolo trenerima. Kažu da se dobar glas daleko čuje. 🙂

U ovoj je godini punim plućima zaživio program grupnog Mentalnog Treninga za djecu u sportu – MT8. Program radionica koji pomaže djeci upoznati se s alatima i tehnikama koje im instant pomažu u teškim situacijama u sportu i životu. Samo da smo pomogli jednom djetetu, nazvali bi ovu godinu uspješnom. Mi smo pomogli mnogima i zato nam je srce puno.

mentalni trening

Da nam ne bi bilo dosadno, nastavili smo razvoj naše misije pa smo tako pokrenuli sustavan i učinkovit program pripreme nesportaša. Pokrenuli smo i završili s prvom generacijom našeg grupnog mentalnog treninga MT za sve. Što reći osim da su nas ti ljudi inspirirali da radimo još više i još bolje!

mentalni trening

U proteklih nekoliko mjeseci napravili smo i neke promjene unutar naše tvrtke s ciljem napretka i razvoja, tako da smo otvorili novu web stranicu i napravili redizajn vizualnog identiteta našeg trademark-a Mentalni Trening u suradnji s vrhunskim stručnjacima iz Studio33. Učinili smo to s namjerom da novi izgled bolje ocrtava ono što nudimo – inovativnost, cjelovitost, razvoj, znanje i otpor ustaljenom konformizmu. Nije bilo lako, ali i to smo napravili i na to smo ponosni!

mentalni trening

Živjeli smo u skladu sa svojom misijom, vizijom i vrijednostima kad nam je sve išlo od ruke, a posebno onda kad nije. Pomagali smo drugima da ostvare svoju izvrsnost, bili smo kritični, učili smo i bili inovativni, pružali smo otpor konformizmu i rušili prepreke gdje god smo na njih naišli, ostali smo dosljedni i autentični i zato nas neki vole, a možda neki i ne. Ali sve što smo radili, radili smo s pozitivnom namjerom ostavljanja traga.

Sljedeća godina bit će izazovnija nego protekla, jer ako nastavimo putem kojim smo krenuli to možemo očekivati. To nas veseli, kao i činjenica da ćemo nastaviti raditi s brojnim ljudima, sportašima i nesportašima koji će mijenjati sebe i svijet na bolje.

mentalni trening

Povezane objave