fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata

Živite li u skladu sa svojim vrijednostima i uvjerenjima?

Živite li u skladu sa svojim vrijednostima i uvjerenjima?

Svi mi imamo neke vrijednosti koje su nam važne. Nekima je to poštenje, a nekome npr. zabava. Vrijednosti i uvjerenja usvajamo kroz odgoj od naših roditelja, ali i kroz socijalizaciju od naših prijatelja i drugih ljudi koji sudjeluju u našem životu.

Kada ste zadnji put razmišljali koja su to vaša uvjerenja i vrijednosti koja vas svaki dan pokreću? Ona uvjerenja i vrijednosti koja su povezana s vašom svakodnevnom motivacijom. Svi mi imamo neke vrijednosti koje su nam zajedničke i ovise o društvu u kojem živimo, a to su obitelj, prijatelji, brak, poštenje i slično. Ali koje su to vrijednosti koje su vama osobno važne i uvjerenja koja su povezana s tim vrijednostima?

Upravo te vrijednosti i uvjerenja mogu vam koristiti kao motivatori u životu. Pokušajte razmisliti i zapisati na papir 3 do 5 vrijednosti i uvjerenja koji su vam osobno važni i koji vam mogu poslužiti da se svakodnevno osjećate onako kako želite. Pobrinite se samo da uvjerenja koja zapisujete budu zapisana u afirmativnom obliku (npr. „Sretan/na sam.“, a ne „Ne želim biti nesretan/na.“).  Taj papir na koji ste zapisali svoje vrijednosti i uvjerenja stavite na vidljivo mjesto (npr. na ogledalo) kako bi se svaki dan mogli podsjetiti što vam je važno. Na kraju dana samo promislite koliko ste taj dan živjeli u skladu s tim.

U trenucima kada vam je teško ili mislite da nešto ne možete upravo su te vrijednosti i uvjerenja ono što vam može pomoći da se dovedete u bolje stanje i nastavite dalje. U tim trenucima možda ćete zaboraviti na svoje ciljeve i htjet ćete odustati od njih, ali nećete odustati od samih sebe i svojih vrijednosti.

Kada počnete razmišljati o tome da svaki dan živite u skladu sa svojim vrijednostima i uvjerenjima to će vam pomoći da ostvarujete svoje ciljeve, bolje se osjećate i radite na sebi.

A ako želite još više naučiti o svemu ovome ili je jedna od vaših vrijednosti i uvjerenja povezana s radom na sebi prijavite se na Osobni razvoj – individualni rad ili za novu grupu naše edukacije grupni Mentalni Trening za sve!

Povezane objave