fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata

Mali koraci – velik napredak

Mali koraci – velik napredak, Mali koraci – velik napredak

Tehnike Mentalnog treninga odgovaraju većini. Većina sportaša postiže napredak u performansu koristeći tehnike kojima ih podučavamo. No, što je s nekolicinom koji izlaze iz okvira? Što je s onih par koji su toliko posebni i jedinstveni da žive život van svih okvira i upravo je to ono nešto što ih čini neponovljivim i vrhunskim sportašima i ljudima?

Za njih krojimo posebne tehnike prilagođene njihovim potrebama. Zajedno stvaramo posebne načine poboljšanja performansa i napretka u svim segmentima. Naši sportaši i mi, njihovi treneri, stvaramo nešto novo i jedinstveno.

Upravo iz jedne od takvih priča izašla je filozofija znana kao „J3B3Š SUTRA“, filozofija toliko dobra da smo ju stavili na majicu. Dopustite da s vama podijelimo što se krije iza tih riječi.

Mentalni trening čvrsto vjeruje u postavljanje ciljeva kao jednu od metoda održavanja motivacije. Ciljevi se razlikuju od pojedinca do pojedinca, oni su jedinstveni, više o tome pročitajte u našem prijašnjem članku. Gruba podjela kaže da postoje dugoročni i kratkoročni ciljevi. Za postavljanje dugoročnih ciljeva, naš pogled mora sezati relativno daleko u budućnost. Nekima je to teško, neki od nas ne tragaju za specifičnim događajem i/ili stvari u budućnosti nego tragaju za osjećajem koji im je važan – često je to sreća. Put do sreće – zvuči dosta poetično. Naš zadatak bio je pronaći način postavljanja ciljeva – korak po korak – koji bi vodili do sreće. Pogled u sadašnjost je bio jedini moguć pogled, nikako onaj koji se osvrće u prošlost ili gleda u budućnost – u sutra. Ako tako razmišljamo i uložimo svaki gram snage u postizanje ciljeva postavljenih DANAS, imamo izvrsnu šansu dočekati izvrsno SUTRA. Mali koraci, mali ciljevi, vode nas do velikog napretka. I zato j**** SUTRA…

Ovaj način razmišljanja doveo nas je do ostvarenja velikih ciljeva prošle sezone. Naši sportaši su, slijedeći navedeno, ostvarili teško ostvarivo – plasirali se na Olimpijske igre, probili vlastite granice, (p)ostali sretni. A i mi zajedno s njima.

Ovaj članak posvećujemo našim sportašima Damiru Martinu i Ivanu Horvatu uz koje smo naučili nešto novo i stvorili nešto na što smo iznimno ponosni.

Ako želite naučiti više o tehnikama i inovacijama koje primjenjujemo u radu sa sportašima prijavite se na našu edukaciju Mentalni trening za trenere!

Ana Čerenšek, prof. psih.

Povezane objave