fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata

Gdje smo bili, što smo radili i gdje idemo…

Tamo gdje jedan put završava drugi počinje. 2013. je uspješno završila edukacijom koju smo održali na Kosovu, a 2014. je započela s edukacijom u Izraelu gdje smo Izraelski Teniski Savez podigli na noge i natjerali na „spontani aplauz“.

Zadnjih par godina trudimo se stečeno znanje nesebično dijeliti s trenerima jer vjerujemo da su upravo oni ti koji imaju najveći utjecaj na svoje sportaše, izgleda da im se to svidjelo.

Otprilike u isto vrijeme dok su neki od nas šetali Tel Avivom i jeli humus 3 puta dnevno, ostatak tima pripremao je naše sportaše za predstojeću sezonu. O tome koliko su bili uspješni, govore njihova postignuća.

Prvi veliki sportski rezultat zabilježila je Jana Fett ulaskom u finale juniorskog Australian Open-a. Bila je to najava jedne dobre godine.

Nakon toga pojavili smo se i na PBZ Indoorsu u Zagrebu gdje je nastupilo čak 5 naših tenisača. Bili smo presretni početkom sezone i ponosni na svoje sportaše, ne znajući da brojni uspjesi tek slijede.

Nikola Mektić i Toni Androić igrali su finala Challengera, dok je Borna Ćorić započeo sjajni niz turnira koji se nastavio do samog kraja godine.

Velika se stvar dogodila kada je, nakon uspješnih utrka, naša triatlonka Daria Pletikapa ušla u Top 100 ženskog svjetskog triatlona, te time postala i prva hrvatica kojoj je to pošlo za rukom. Kroz godinu Daria se opravdano uvrstila i na listu olimpijskih kandidata HOO-a za Rio 2016.

Vjerojatno najozbiljnije udarce svjetskom vrhu zadala je Ivana Habazin koja je ove godina postala nova svjetska prvakinja u boksu u velter kategoriji po IBF-u.

Međutim, svaki put je težak, pa je tako svaki korak na putu značajan ako je u pravom smjeru. Tako su značajne nastupe za našu reprezentaciju zabilježili Josip Olujić u jedriličarstvu; Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Tomislav Špalj i Pavao Jozić na svjetskom prvenstvu za stolnotenisače paraolimpijce u Pekingu; Vlatka Kiuk na svjetskom prvenstvu u karateu; Dalibor Šamšal na zimskim Olimpijskim igrama; Neven Ivić i Ivana Mihalić na Svjetskom Kupu u Moskvi; Petra Matijašević u taekwondo reprezentaciji; Tea Jandrić u juniorskoj teniskoj reprezentaciji; Matej Vidović na zimskim Olimpijskim igrama, itd.

Kraj sezone bio je okrunjen iznimnim nastupima Borne Ćorića koji je ostvario pobjede nad najboljim igračima svijeta uključujući onu najznačajniju nad Rafaelom Nadalom s čime je ostvario i ulazak u Top 100 ATP. Kasnije je opravdano izabran za najperspektivnijeg mladog igrača svijeta.

Ponosni smo na početak suradnje sa našim olimpijcima, Damirom Martinom i Ivanom Horvatom. Popis kandidata za Rio sve je duži, a mi sve odlučniji u stvaranju olimpijskog stanja uma.

E sad, osim edukacije u Izraelu, educirali smo mi i dalje putem koji nas je odveo u Split, Zagreb, Rijeku, Sarajevo i Zermatt. Smijali smo se na Danu Smijeha na EFZG-u, održali predavanje za roditelje u Rijeci i Puli, predavali smo i na Aspiri u Splitu, sudjelovali smo na  CRO fit festivalu, a za kraj godine, gostovali smo na Hrvatskoj Sportskoj Konferenciji.

Osim borbe na sportskim terenima i edukacija, odlučili smo svoj put učiniti zanimljivijim jer nam je 12 sati radno vrijeme nedovoljno da bi se nazivali mentalno čvrstim. Tako su se članovi tima angažirali u nekoliko znanstvenih projekata, držali motivacijske govore i treninge za kompanije, sastavili stotine članaka za web, pisali smo za brojne časopise, započeli provedbu Mentalnog Treninga u vrtićima s djecom predškolske dobi, promijenili web stranicu i od ove godine svoje usluge nudimo svima, a ne samo sportašima. Sudjelovali smo u dobrotvornoj akciji Od djece djeci, proširili smo tim, sklopili suradnju s brojnim psiholozima, mladim ljudima koji vjeruju u našu zajedničku misiju i viziju.

Puno smo radili, ali najvažnije od svega super smo se zabavili i imamo osjećaj da smo ostavili značajan trag. To nas sada motivira da sljedeće godine radimo još više i još bolje.

Što nas očekuje u nadolazećoj godini? Nemamo pojma!…ali vjerujemo da će biti dobro…i nikako dosadno 🙂 Put ide dalje, a mi se nadamo da ćete vi podržati našu misiju, naše klijente i nas u postizanju nekog novog napretka.

Povezane objave