fbpx
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata
0
Proizvodi : 0
Ukupno : 0.00 
Pogledaj košaricuNaplata

Coaching u slikama…

Kako je sve počelo? Etimološki, engleski izraz “coach” opisuje sredstvo čiji korjeni sežu u mađarski jezik I riječ kocsi, što znači kočija. Relativno je teško opisati što uopće znači coaching, što predstavlja coach, kakav bi trebao biti i što klijent ima od svega toga.

Prva upotreba izraza coach bila je vezana uz Sveučilište Oxford (oko 1830 g. ), a označavala je slang za instruktora/trenera/tutora tj. onoga tko “nosi” studenta kako bi naučio i položio ispit.

Za coaching možemo reći da označava proces promjene klijenta od onog mjesta, osjećaja, slike gdje je i kakav je danas, u ono gdje i kakav želi biti.

Je li vam poznat osjećaj kada kao da sami niste u stanju donijeti odluku i napokon krenuti…

Svatko od nas ima rješenje u sebi, „ono nešto“ što je potrebno da budemo sretni i da uspijemo, ali u pojedinim teškim trenucima kao da nismo u stanju sagledati sve ono što imamo, možemo, znamo i želimo i pretvoriti te svoje snage u svoje saveznike. Vidimo samo problem.

Cilj je dobiti novi, drugačiji uvid u konkretnu situaciju. Coaching kao koncept i coach kao osoba su most i prečac kako stići do tog uvida, kako problem pretvoriti u izazov, prepreku učiniti samo jednom prolaznom stanicom na putu prema konačnom cilju…. podsjećajući te na sve ono što si i što možeš postati.

Prvi korak iziskuje puno truda, ali i vraća nadu, a nada je nešto što nikada ne smijemo izgubiti.

Koji je tvoj prvi korak?

Martina Čerenšek, mag.pharm.

Povezane objave